Lenny Kuhr met haar nieuwe begeleiders Frans de Berg (l) en Freek Dicke.
Lenny Kuhr met haar nieuwe begeleiders Frans de Berg (l) en Freek Dicke. (Foto: Aangeleverd)

Lenny Kuhr

zondag 14 april 2024 14:00 tot 16:00

Zangeres Lenny Kuhr, inmiddels 74 jaar, zingt uit haar grote en levendige oeuvre. De kers op deze taart is het album dat eind januari 2022 op het label Excelsior is uitgebracht met als titel ‘Lenny Kuhr’, een album waarop ze uit haar comfortzone is getreden met verrassende resultaten. Met nieuw werk van haarzelf en liedjes die collega’s als Stef Bos, Spinvis, Elke Vierveijzer en haar eigen dochter Daphna speciaal voor haar schreven. Het optreden in Het Poldermuseum is een reprise van het programma dat ze afgelopen seizoen deed, maar ook weer niet. Lenny neemt afscheid van haar huidige begeleiders en komt terug in een nieuwe bezetting, met Freek Dicke op gitaren en zang en Frans de Berg op toetsen en zang, waardoor het programma compleet anders is. Met recent en ouder werk en met nieuwe, niet eerder uitgevoerd repertoire. Zelf zegt Lenny over het theaterprogramma dat ze uit eerder werk en uit haar nieuwe album heeft gedestilleerd: “Ik heb eens gezegd: ‘een lied is een compacte energie van een ongrijpbaar gegeven’, en nog altijd verbaast het mij dat het lied mij steeds weer weet te vinden. Misschien omdat ik zo’n dankbare ontvanger ben. Het is de mooiste en levendigste kunstvorm die ik ken. Het lied vertolkt gevoelens van het benoembare en onbenoembare op oneindig veel manieren. Het vertelt van jou en mij. Over onze existentie en dat wat zich daarin afspeelt. Tijdens ons optreden communiceren we met jullie door middel van de liedjes. We kennen en herkennen elkaar; jij en ik. En we zijn weer samen. En dat vieren we op de plek waar wij samen zijn.”

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.poldermuseumheerhugowaard.nl.

Locatie