Wethouder Monique Stam, Gerard van Langen (directeur Amigo Plant), Arjan ten Elshof (directeur Duurzame Energie HVC).
Wethouder Monique Stam, Gerard van Langen (directeur Amigo Plant), Arjan ten Elshof (directeur Duurzame Energie HVC). (Foto: Rick Akkerman)

Extra groene vetplanten Amigo Plant

24 mei, 15:08 Bedrijf in Beeld

HEERHUGOWAARD - Vetplantkwekerij Amigo Plant in glastuinbouwgebied Alton Heerhugowaard sluit voor de winter aan op het warmtenet van grondstoffen- en duurzaam energiebedrijf HVC. In mediterrane sfeer en onder de indruk van de nieuwe 20.000 vierkante meter grote kas in aanbouw tekenden Amigo Plant en HVC met aanwezigheid van wethouder Monique Stam van gemeente Heerhugowaard de overeenkomst. Gerard van Langen (Amigo Plant): “Door de aansluiting op het warmtenet van HVC en het bouwen van een warmtebuffertank van 2.000 kubieke meter hebben we altijd voldoende duurzame warmte op voorraad om de kassen te verwarmen.”

Derde glastuinbouwbedrijf in Alton tekent voor aansluiting op warmtenet en breidt verder uitVet groen Amigo! 

Vetplanten telen met groene warmte. Het glastuinbedrijf Amigo Plant sluit voor de winter aan op het warmtenet van HVC. Beide partijen hebben daarvoor vandaag een overeenkomst getekend. “In 2020 kochten we de kwekerij van Sol Roses in Alton en bouwden deze om tot vetplantkwekerij. Deze locatie gaan we nu uitbreiden. Door aansluiting van de kwekerij op het warmtenet van HVC – in combinatie met onze eigen investering in een warmtebuffertank van 2.000m3 – verduurzamen we een groot deel van ons huidige energieverbruik. Ook sorteren we hiermee voor op duurzame verwarming van onze toekomstige nieuwbouw aan de overzijde van de weg. Deze plannen krijgen vanaf eind 2022 gestalte. Met de duurzame energievoorziening verlagen we onze CO2-footprint en zijn we klaar voor de toekomst”. Amigo Plant houdt zich sinds 1999 bezig met de opkweek en verkoop van vetplanten. Het bedrijf beschikt inmiddels over circa 22 hectare teeltgrond verdeeld over verschillende locaties in Nederland én een locatie in Portugal. Amigo Plant verkoopt vetplanten aan onder andere Lidl en Albert Heijn. 

Warmtenet HVC in Heerhugowaard-Noord

Arjan ten Elshof, directeur Duurzame Energie HVC, is blij met de warmtelevering aan Amigo Plant. “In 2018 hebben we een forse investering gedaan in het doortrekken van het warmtenet naar het glastuinbouwgebied Alton. Dit in de verwachting dat we de komende jaren veel bedrijven gaan aansluiten en zo een substantiële bijdrage leveren aan de verduurzaming van de gemeente Heerhugowaard. Met de aansluiting van de twee vestigingen van NH Paprika, de vestiging van Gootjes AllPlant en de nieuwe vestiging van Amigo Plant wordt samen jaarlijks 5,5 miljoen kuub aardgas bespaard en zo’n 9,9 miljoen kilo CO2-uitstoot voorkomen. Met onze investering in deze aansluiting verwachten we komende jaren nog meer warmte te kunnen leveren ten behoeve van de volgende nieuwbouwplannen. De werkzaamheden betreffen de aanleg van circa 300 meter warmtenet en de installatie van een warmtewisselaar.”

Monique Stam, wethouder gemeente Heerhugowaard, feliciteert Amigo Plant met de nieuwbouw en met de duurzame warmtelevering. “De nieuwbouw brengt extra werkgelegenheid en modernisering in het gebied. De aansluiting van glastuinbouwbedrijven op het warmtenet helpt ons bij het bereiken van de ambitie om als gemeente in 2030 volledig CO2-neutraal te zijn.” 

Ondersteuning door Ontwikkelingsbedrijf NHN

Gerard van Langen van Amigo Plant is blij met de ondersteuning die hij heeft gekregen van gebiedscoördinator Dave Vlaming van Ontwikkelingsbedrijf NHN. Gerard van Langen: “Ontwikkelingsbedrijf NHN heeft ons onder meer geholpen bij het berekenen van de warmtebehoefte. Zo konden we snel tot overeenstemming komen met HVC.” Op de foto: Gerard van Langen (directeur Amigo Plant), Arjan ten Elshof (directeur Duurzame Energie HVC). Fotograaf: Rick Akkerman. Noot voor de redactie, niet voor publicatie: De foto’s kunnen vrij van rechten met naamsvermelding van de fotograaf Rick Akkerman bij dit bericht worden gebruikt. https://www.hvcgroep.nl/extra-groene-vetplanten-amigo-plant meer informatie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ruby Bijman, omgevingsmanager- en communicatie, via telefoonnummer: (06 22 56 80 14) mail: r.bijman@hvcgroep.nl. over HVC HVC is actief in zowel de energie- als de afvalketen. Als duurzaam publiek bedrijf is HVC een stuwende kracht achter gemeenten en waterschappen. Met expertise in huis van afval en energie zijn wij in staat om samen met deze aandeelhouders, woningcorporaties en inwoners concrete duurzame doelen te realiseren.? Ook wanneer doorzettingsvermogen en een lange adem noodzakelijk zijn. ?Meer informatie over HVC: www.hvcgroep.nl een schone wereld. we doen het gewoon. Wilt u geen persberichten van HVC meer ontvangen? Stuur dan een e-mail met uw gegevens naar communicatie@hvcgroep.nl.

Disclaimer
De informatie in dit e-mailbericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde en heeft daarmee de status vertrouwelijk. Openbaarmaking, vermenigvuldiging, verspreiding en/of verstrekking van deze informatie aan derden is niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van een van de bedrijven (Rodi Media B.V., Rodi Rotatiedruk B.V. en Rodi Verspreiding B.V.) binnen de Rodi Holding B.V.. Rodi Holding B.V. wijst iedere aansprakelijkheid af voor schade ten gevolge van een onjuiste, onvolledige en ontijdige verzending en ontvangst van de inhoud van deze e-mail. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele virussen. U wordt verzocht bij onjuiste adressering de afzender direct te informeren en het bericht te vernietigen. Wij adviseren u om bij twijfel over de juistheid of de volledigheid van het e-mailbericht contact met de afzender op te nemen. Indien u niet akkoord gaat met bovengenoemde voorwaarden dient u deze e-mail direct te retourneren aan verzender, o.v.v. “niet akkoord disclaimer” en dient deze e-mail als niet verzonden te worden beschouwd. Bij gebruik van de inhoud van deze e-mail aanvaardt u de disclaimer.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Dijk en Waard

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
LekkerLangedijk is terug, en hoe! Uitgaan 17 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere samenwerking: ‘Boterhal goes Artfarm’ Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Op de fiets van Normandië naar Heerhugowaard als eerbetoon Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Sluiswachter Pascal Luyckx hoopt op een drukke zomer Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Verrassende nederlaag voor koploper Jos Kamp Assurantiën cup Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Hemelvaartsmarkt en straatrommelmarkt in Noord-Scharwoude Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Esther Leibrand benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Je mag er zijn viert feest Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Noord-Hollands beste ondernemingen kiezen: eervol en pittig Algemeen 17 mei, 19:20
Afbeelding
De Laatste Tuinder van Langedijk ‘emotionele rollercoaster’ Algemeen 17 mei, 17:33
Afbeelding
Bulderende motoren en suizende turbo’s in het Geestmerambacht Algemeen 17 mei, 16:36
Afbeelding
Volop reuring in Alkmaar: Kom naar Shopping Night en Pride Uit 17 mei, 16:20
Afbeelding
Dixieland, swing en bossanova: Cool Jazzfestival begint aan een inhaalslag Uit 17 mei, 15:48
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief