column

De maand van wijkagent Anne Kees

Column
Wat is er in mei allemaal gebeurt in Langedijk? Wijkagent Anne-Kees Meines vertelt.
Wat is er in mei allemaal gebeurt in Langedijk? Wijkagent Anne-Kees Meines vertelt. (Foto: aangeleverd)

Beste Langedijkers,

Met de versoepelingen in het vooruitzicht en de ons beloofde zonnestralen en hogere temperaturen, laten we een roerige en onrustige periode achter ons. Er gebeurde weer genoeg in Langedijk de afgelopen maand. Ik neem u graag weer mee in een terugblik van de in het oog springende incidenten uit uw wijk.

Grote brand op bedrijventerrein BOL

Op zaterdag 1 mei brak er een grote brand uit op het bedrijventerrein in Broek op Langedijk. Hierdoor werden twee bedrijven, naast elkaar gelegen bedrijven volledig in de as gelegd. Aangezien er sprake was van het mogelijk vrijkomen van gevaarlijke stoffen, werd het bedrijventerrein ruim afgezet door de collega’s. Zij moesten tevens het ‘publiek op afstand houden in verband met explosiegevaar.’ Aan het einde van de dag, nadat er afzethekken waren geplaatst rondom in de as gelegde bedrijven, werd het toezicht overgenomen door beveiligingsbedrijven. In de dagen erna is, onder andere, de Dulleweg afgesloten gebleven, ten tijden van het onderzoek door de Forensische Opsporing. Inmiddels zijn alle restanten van de bedrijven verwijderd en afgevoerd.

Diefstal kentekenplaten

In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 mei, werden er in Oudkarspel meerdere kentekenplaten van auto’s ontvreemd. Een van de kentekenplaten is aangetroffen door een burger en overgedragen aan de collega’s. Onze afdelingsrecherche is bezig met onderzoek, waarbij tevens aangeleverd beeldmateriaal wordt bekeken. 

Rijden zonder rijbewijs

Op dinsdag 4 mei, trof ik Noors-Scharwoude een jongeman die een auto bestuurde, zonder dat hij hiervoor een rijbewijs had. Aangezien de jongen al meermalen zonder rijbewijs had gereden, kon deze keer zijn auto in beslag worden genomen. Voor het rijden zonder rijbewijs is proces-verbaal opgemaakt en de rechter neemt een beslissing over zijn auto.

Conflict na eieren gooien

In Sint Pancras vond een conflict plaats op 6 mei, waarbij er eieren tegen de gevel van een woning werden gegooid. Dit liep uit op een mishandeling, waarbij een minderjarige jongen door een volwassen man werd geslagen en geschopt. De recherche heeft het onderzoek in behandeling, waarbij onder andere diverse getuigen worden gehoord.

Inbraak heterdaad

In de nacht van zaterdag 08 mei, werd er ingebroken in een woning aan de Dorpsstraat te Broek op Langedijk. De bewoner was thuis op dat moment en lag te slapen, totdat hij wakker werd van vreemde geluiden in zijn slaapkamer. Op dat moment zag de bewoner een onbekend persoon in zijn slaapkamer staan die in de lade van zijn nachtkaste aan het kijken was. Hierop nam de verdachte man de benen. De bewoner was behoorlijk geschrokken van deze confrontatie. Er werd door hem aangifte gedaan en tevens werd er door de forensische opsporing onderzoek naar de achtergebleven sporen gedaan.

Diefstal Etos Noord-Scharwoude

Op woensdag 19 mei, werd er een diefstal gepleegd bij Etos in Noord-Scharwoude. Nadat de verdachte met zijn buit de drogisterij had verlaten, stal hij een fiets en ging ervandoor. De eigenaar van de fiets is achter de verdachte aangerend in de richting van de Willem De Zwijgerstraat maar hem daar uit het oog verloren. Er is aangifte gedaan van zowel de diefstal bij de Etos als van de diefstal van de fiets. De zaak is in onderzoek bij de recherche.

Vernielingen autospiegels Broek Op Langedijk

In de nacht van zondag 23 mei, werden van diverse auto’s, de spiegels vernield. De vernielingen vonden onder andere plaats op de Keppelsloot in Broek Op Langedijk. De verdachten betreffen vier jongens, waarvan 1 met een fiets. Van de vernielingen hebben wij duidelijke beelden aangeleverd gekregen, waarop gerechercheerd wordt door de collega’s van de recherche. Inmiddels is er van alle vernielingen aangifte gedaan.

Straatroof Wagenweg

Van vrijdag op zaterdagnacht werd een straatroof gepleegd in Noord-Scharwoude. Hierbij werd door drie verdachten, onder bedreiging van een vuurwapen, een motorscooter afhandig gemaakt. Naar omstandigheden maakt het slachtoffer het goed. De verdachten gingen er vervolgens vandoor met de motorscooter. De zaak wordt op dit moment onderzocht door een team van de recherche. Mocht u informatie hebben over bovengenoemde zaken, dan kunt u ons altijd bellen via 0900-8844. Wanneer u mij, of één van de andere wijkagenten wilt spreken, kan dit ook via bovengenoemd nummer. Uiteraard kunt u ook anoniem bellen met 0800-7000

Langedijkers, blijf gezond!