Orgelconcert Jos van der Kooy Kooger Kerk

Cultuur
De vermaarde organist Jos van der Kooy geeft een orgelconcert in de Kooger Kerk.
De vermaarde organist Jos van der Kooy geeft een orgelconcert in de Kooger Kerk. (Foto: aangeleverd)

ZUID-SCHARWOUDE - In de Kooger Kerk te Zuid-Scharwoude geeft de vermaarde organist Jos van der Kooy vrijdagavond 25 juni een orgelconcert op het fraaie Van Dam orgel.

De aanvang is om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur. De Covid-regels zijn van toepassing. Kaarten zijn à € 15,00 in beperkte mate uitsluitend online verkrijgbaar via een mail naar toegangskaart@gmail.com Verdere informatie: www.zingenenzo.com. Geen kaartverkoop aan de kerk.

Jos van der Kooy

Jos van der Kooy (Rotterdam, 1951) is een vooraanstaand Nederlands organist. Hij staat bekend om virtuositeit, brede programmering en improvisatievermogen. Hij is organist van de Arminiuskerk in Rotterdam en van de Raad van State te ’s-Gravenhage. Hij doceert aan het Koninklijk Conservatorium te ’s-Gravenhage en aan de Universiteit Leiden. In het verleden was hij stadsorganist van Haarlem en organist van de Westerkerk in Amsterdam. Hij maakte een dertigtal cd’s. Voor zijn werk ontving hij nationale en internationale onderscheidingen. Informatie: www.josvanderkooy.com.