Nét echt: de kunst van Nadja Willems.
Nét echt: de kunst van Nadja Willems. (Foto: Aangeleverd)

Nieuwe kunst, expositie en lezing bij Kunstkerk Dijk en Waard

Cultuur

DIJK EN WAARD - Kunstkerk Dijk en Waard is al helemaal thuis op de nieuwe locatie in Sint Pancras. Met veel plezier is weer een nieuwe expositie georganiseerd, is nieuw werk voor de collectie gezocht, zijn de vitrines gevuld met mooie kunstcadeaus en is een boeiend aanbod van lezingen en cursussen ontwikkeld. 

In de Kunstkerk is momenteel een expositie van werk uit de eigen collectie van heel diverse kunstenaars. Vanaf 1 december worden daarnaast enkele werken geëxposeerd van Martien Schenk. Martien combineert zijn voorliefde voor kunst met zijn handvaardigheden. Zijn objecten zijn non-figuratief en kenmerken zich door diversiteit in materiaal, kleur en vorm. Door de combinatie van design en kleur probeert Martien steeds een uniek object te realiseren. Hout vormt een geliefd materiaal. Martien: “Tijdens cursussen meubelmaken op de Meubelmakersvakschool in Egmond aan den Hoef heb ik meer geleerd over de benodigde technieken, gereedschappen en materialen. Ik hoop, dat u er van kunt genieten. Ik heb dat al gedaan bij het creëren en realiseren van mijn objecten.”

Nieuw in de collectie

Mooi hoeft niet altijd van ver te komen. Kunstkerk Dijk en Waard heeft ook graag regionaal talent in de collectie. José de Visser woont en werkt in Sint Pancras. Zij maakt glazen objecten in vrolijke kleuren. Zelf zegt ze hierover: “Glas maakt je blij en raakt je ziel.”

Nadja Willems maakt heel verrassende keramieken borden, met de gerechten en bijbehorend bestek erop. Van beiden nu werk in de Kunstkerk. Echt de moeite waard om te komen bekijken.

Klimt-lezing

Woensdag 14 december van 14.00 tot 16.00 uur verzorgt Drs. Martijn Pieters een lezing over Gustav Klimt. Pieters is een docent die zijn publiek altijd weet te boeien, welke kunstenaar of kunstperiode hij ook belicht. Deze keer het bekende, maar ook minder bekende werk van Gustav Klimt. Vanaf 9 januari verzorgt dezelfde Martijn Pieters een zevendelige cursus kunstgeschiedenis over Franse kunst in de periode 1789-1863. Een turbulente periode, volgend op de Franse revolutie. De bijeenkomsten zijn op de maandagochtend van 10.00 tot 12.00 uur (met uitzondering van dinsdag 7 februari). Aanmelden voor de lezing en/of de cursus kan via www.kunstkerkdijkenwaard.nl.

Kerstcadeau

Voor een origineel kerstcadeau ben je bij Kunstkerk Dijk en Waard op het juiste adres. In de vitrines is er voor elk wat wils en ook nog eens voor elke portemonnee. Je vindt er, bijvoorbeeld, kunstkaarten, kunstzinnige sieraden, glasobjecten of keramiek. Ook een abonnement op de kunstuitleen is een zeer gewaardeerd cadeau.

Kunstkerk Dijk en Waard vind je aan het Kerkplein 1 in Sint Pancras. Zie ook www.kunstkerkdijkenwaard.nl.

Afbeelding
Koopzondag Heerhugowaard 2023: alles wat je moet weten! Algemeen 5 feb, 14:26
Afbeelding
DTS revancheert zich van nederlaag vorige week Sport 5 feb, 13:35
Afbeelding
Vacature vrijwilliger Weidevogelbescherming Algemeen 5 feb, 12:53
Afbeelding
Ga je scheiden? Vijf belastingtips die nu relevanter zijn dan ooit Algemeen 5 feb, 10:45
Afbeelding
Provincie Noord-Holland investeert in veilige wegen en betere fietspaden Algemeen 5 feb, 09:01
Afbeelding
Vrone verstevigt positie Sport 4 feb, 19:23
Afbeelding
Onderzoek: smartphone aan tafel in meer dan helft Nederlandse huishoudens verboden Algemeen 4 feb, 15:50
Afbeelding
Themamiddag kanker: hormoontherapie bij prostaatkanker Algemeen 4 feb, 14:42
Afbeelding
Let op: streekvervoerders leggen werk neer Algemeen 4 feb, 14:15
Afbeelding
Censuur na twintig jaar terug in De Schelvis Uit 4 feb, 13:59
Afbeelding
Fado in het Poldermuseum Uit 4 feb, 10:42
Afbeelding
Automobilist valt in slaap op N242 in Heerhugowaard 112-nieuws 4 feb, 08:47
Afbeelding
Waardse Mangala (23) in finale Miss Beauty of Noord-Holland Algemeen 3 feb, 16:25