PassieConcert in de Heilig Hart van Jezus Kerk in De Noord

Cultuur
Koren zingen Waardse variant van 'The Passion'.
Koren zingen Waardse variant van 'The Passion'. (Foto: Aangeleverd)

DE NOORD - Samen met het koor Spirit verzorgt het Ritmisch koor zondag 2 april een prachtig PassieConcert in de Heilig Hart kerk in Heerhugowaard-Noord. Beiden koren zingen mee in de Waardse variant van ‘The Passion’.

Tijdens deze bijzondere middag wordt het Passieverhaal verteld. Die vertelling wordt omlijst door liederen uit de popmuziek en het eigen repertoire van beide koren. Enkele titels: ‘De hemel is dichtbij’, ‘Hou mij maar vast’ (op de melodie van ‘You Raise Me Up’, met vioolbegeleiding van Ron Bakker), ‘De weg’, ‘Wat is mijn hart’ en een gezamenlijk slotlied. De muzikale begeleiding bestaat uit piano, gitaar, viool, dwarsfluit en drums.

Het PassieConcert is een vervolg op het zeer succesvolle concert van vijf jaar geleden. Toen zongen beide koren samen in een volle Dionysiuskerk. Ook dit jaar zetten Spirit, onder leiding van Sandra Blokdijk, en het Ritmisch Koor, met dirigente Trudi Hand, zich samen in. Beide koren hebben al eerder samen een kerstconcert gegeven en staan garant voor een fijne en sfeervolle middag.

Het PassieConcert wordt zondag 2 april vanaf 15.30 uur gehouden in de Heilig Hart-kerk aan de Middenweg 541. De kerk is open vanaf 15.00 uur. Na afloop is er koffie en thee met een koekje. De toegang is gratis; wel wordt er een collecte gehouden na afloop bij de deur voor de onkosten. Belangstellenden zijn van harte welkom.