Actrice Funda Müjde vertelt over haar boek in Bibliotheek Heerhugowaard

Cultuur
Actrice en schrijfster Funda Müjde vertelt over haar leven.
Actrice en schrijfster Funda Müjde vertelt over haar leven. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Funda Müjde komt woensdagavond 22 maart naar de bibliotheek in Heerhugowaard om te vertellen over haar boek ‘Niemand vraagt meer waar ik vandaan kom’. De actrice, schrijfster en cabaretière vertelt met persoonlijke anekdotes over haar ervaringen met racisme in Nederland. Na de lezing is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Inloop is vanaf 18.30 uur en de lezing start om 19.00 uur.

Als Funda door een ongeluk in een rolstoel is beland, besluit ze naar Istanbul te fietsen. In 89 dagen fietst ze ruim 3.800 kilometer met een handbike, wat resulteert in een nieuw boek. Hierin is Funda openhartig over de lange weg die ze moest afleggen om zich aan te passen aan de veranderende omstandigheden in haar leven. ‘Niemand vraagt meer waar ik vandaan kom. Ineens hoorde ik er helemaal bij. Hoe komt dit?’. Tijdens de lezing in de bibliotheek in Heerhugowaard gaat ze hier dieper op in.

‘Een moedig leven. Een moedig boek. En wat kan moed soms mooi zijn’ aldus Geert Mak.

De lezing wordt georganiseerd door Art.1 Bureau Discriminatiezaken Noord-Holland Noord in het kader van de internationale dag tegen racisme.

Aanmelden

Geïnteresseerden zijn van harte welkom in de bibliotheek aan de Parelhof 1a in Heerhugowaard. De toegang is gratis, maar van tevoren aanmelden is gewenst. Dat kan via www.bknw.nl/agenda.