Riann van Nieuwkerk exposeert in Kunstkerk Dijk en Waard

Cultuur
De iconische portretten van Riann van Nieuwkerk tonen een wereld tussen realiteit en verlangen.
De iconische portretten van Riann van Nieuwkerk tonen een wereld tussen realiteit en verlangen. (Foto: Aangeleverd)

DIJK EN WAARD - Kunstenares Riann van Nieuwkerk exposeert van zaterdag 1 tot en met 30 april in de Kunstkerk Dijk en Waard. De Alkmaarse werkt in diverse disciplines.

Opgegroeid in het groene hart van de Krimpenerwaard kwam Riann (1963) in 2013 naar Alkmaar. Het afstuderen als juwelier/goudsmid aan de Vakschool Schoonhoven is van invloed op haar vrije werk in verfijning en detaillering. De iconische portretten tonen een wereld tussen realiteit en verlangen, een geromantiseerd en tijdloos beeld waarin symboliek vorm krijgt door de naar illustratie neigende vogels en vissen. 


BRiann maakt ook keramieken beelden. - (Foto: Aangeleverd)

Regelmatig omsluit een sierlijke omkadering van ornamenten deze naïeve wereld waardoor deze wordt samengevoegd tot een klein persoonlijk en poëtisch verhaal waarin de kijker zich mee kan laten voeren. Naast het schilderen maakt zij keramieken beelden en schrijft zij poëzie.

Belangstellenden zijn van harte welkom om de werken van Riann van Nieuwkerk te bekijken in de Kunstkerk aan het Kerkplein 1 in Sint Pancras. Kijk voor de openingstijden op www.kunstkerkdijkenwaard.nl/openingstijden.

Afbeelding