Featherhair Creations speelt ‘De Koning is van Mij!’ in De Binding

Cultuur
De cast van 'De Koning is van Mij!' staat te popelen om het toneel op te gaan.
De cast van 'De Koning is van Mij!' staat te popelen om het toneel op te gaan. (Foto: Aangeleverd)

DIJK EN WAARD - De jongeren van Featherhair Creations staan zaterdag 8 juli opnieuw op het podium van theater De Binding in Zuid-Scharwoude met de familiemusical ‘De Koning is van Mij’. Featherhair Creations werkt met nieuwe producties en geeft jonge talenten graag een plek om te ontwikkelen en te leren.

De gloednieuwe familiemusical ‘De Koning is van Mij’ (9+) is de eerste productie die uit het initiatief UP TO YOU is gekomen. De musical is geschreven door de 16-jarige Britt. Zij volgt als eerste talent het UP TO YOU-traject, dat is bedoeld voor jonge makers en talenten die een goed idee hebben en dat graag willen uitvoeren. De een schrijft een script en de ander begint een mooi maatschappelijk initiatief. Eén ding hebben de UP TO YOU-jongeren gemeen; ze beschikken over een flinke dosis doorzettingsvermogen en creativiteit.

In september al vertelde Britt wat ze vond van haar eerste weken als trainee. "Ik doe al langer acteerwerk, maar deze keer heb ik iets anders geprobeerd. Ik heb me aangemeld als ‘UP TO YOU’-trainee en dit is mij heel goed bevallen. Ik heb al veel geleerd, maar het verbaasde me wel hoeveel werk erbij komt kijken. Toch ben ik super dankbaar voor alles wat ik heb mogen doen en voor alles wat ik de komende tijd nog mag gaan doen. Ik zal veel bij de repetities zijn. Daar kijk ik het meeste naar uit; om te kunnen leren van de docenten en acteurs. Het leren van elkaar is het mooiste leren voor mij."

De musical ‘De Koning is van Mij’ is een moderne musical over de jonge koning van Frankrijk die op zoek gaat naar zijn bruid. Het is de zeventiende eeuw en Frankrijk is een puinhoop. De jonge koning Louis XIV maakt er een potje van. Rose is door het dolle heen wanneer ze een uitnodiging ontvangt voor het bal van de koning. Maar plots duikt een oude vlam van Rose op uit het niets en wordt haar wereld op zijn kop gezet. Samen met haar vrienden leert Rose om moeilijke keuzes te maken en hoe ze voor haar zelf kan kiezen.

Deze grappige musical is geschikt voor iedereen vanaf 9 jaar en leuk voor het hele gezin! De tickets zijn te koop via www.featherhaircreations.nl/tickets.