Crossband 75 bij ‘t Kruis Bruist 2024

Cultuur
De Crossband in 1979.
De Crossband in 1979. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Goed nieuws voor al die Crossband-fans die geen kaartje wisten te bemachtigen voor het reünieconcert ‘Crossband ’75’, zondag 10 december in De Brink in Obdam. Volgens jaar krijgen zij een herkansing, want tijdens ‘t Kruis Bruist 2024 klimt ‘Crossband 75’ nogmaals op het podium!

21 juli 2024, schrijf die datum maar vast in de agenda. Dan gaan de oud-leden van de legendarische Crossband weer los. Niet helemaal in dezelfde samenstelling als in De Brink, want bij ‘t Kruis Bruist zullen niet alleen leden van het eerste uur, maar ook bandleden uit latere bezettingen van de band meespelen. 

De Crossband werd in 1975 opgericht in dorpshuis De Deel in ‘t Kruis. Bandleden van het eerste uur zijn Cor en Moos de Vries, Jos en Ko Oudhuis en Ted Munster. Later kwamen daar namen bij als Richard Boekel, Ad Kämink en zangeressen Cock Witte en Nellie Pater. Op de lange lijst aan oud-bandleden staan ook de Dijk en Waardse wethouder John Does en zijn helaas vorig jaar overleden broer Ab. Nadat de Crossband in 2000 werd opgeheven, vormde een aantal leden de formatie MaAs. De Crossband zelf houdt zo nu en dan reünieoptredens, waaronder tijdens Heerhugowaard Live op 23 september. 

‘Crossband 75’ is een apart project, waarbij leden van het eerste uur na jaren eenmalig weer eens samen optreden. MaAs, de band waar wethouder John Does vandaag de dag in drumt, speelt 10 december ook in De Brink. Het concert was binnen een week uitverkocht, maar door de aankondiging van een nieuw optreden tijdens ‘t Kruis Bruist, kunnen mensen die hebben misgegrepen toch nog hun muzikale helden van weleer in actie zien.