Ga met Gouden Dagen naar de concertregistratie van André Rieu

Cultuur
Het volgende uitje dat Gouden Dagen organiseert is een bezoek aan de bioscoop, waar de concertregistratie van André Rieu te zien is.
Het volgende uitje dat Gouden Dagen organiseert is een bezoek aan de bioscoop, waar de concertregistratie van André Rieu te zien is. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Het Gouden Dagen-concert met het Westlands Mannenkoor in Cool kunst en cultuur is nog maar net achter de rug of Gouden Dagen Heerhugowaard heeft al weer een nieuw uitje op de planning staan voor senioren. “Dinsdag 17 oktober kunnen ouderen genieten van een Gouden Dagen-filmvoorstelling van André Rieu in bioscoop VUE. De naam van deze concertregistratie, die deze zomer is opgenomen op het Vrijthof in Maastricht, is ‘Love Is All Around’, hoe toepasselijk is dat?!’’, aldus voorzitter Frits Weel. 

“De concerten van de koning van de wals, zoals Rieu ook wel wordt genoemd, zijn spectaculair, romantisch en hartverwarmend. Wij van Gouden Dagen hopen hier heel veel senioren weer een groot plezier mee te doen.’’

Westlands Mannenkoor

Frits blikt graag nog even terug op het concert met het Westlands Mannenkoor, zondag 17 september in Cool. “Ruim 400 ouderen genoten van het optreden van het Westlands Mannenkoor. Met hulp van Stichting NUT en De Pieter Raat Stichting was het mogelijk om dit vermaarde koor naar Heerhugowaard te halen en het concert aan te bieden. Daarmee hebben we onze ouderen een onvergetelijke middag bezorgd. Heel fijn dat deze bijzondere activiteit en mooie ontmoetingen tussen ouderen mogelijk zijn gemaakt!”

“Het was echt prachtig”, beaamt een van de aanwezigen. “Dit koor heeft weer een onvergetelijke indruk achtergelaten. Met veel herkenbare nummers en bekende meezingers waaronder ‘You’ll Never Walk Alone’, ‘When the Saints’ en ‘Zing, vecht, huil, bid’. Na de ‘Glazen stad’ als toegift, kreeg het koor terecht een staande ovatie.”

Het organiserende Gouden Dagen Heerhugowaard vroeg tijdens het concert ook aandacht voor hulpbehoevende senioren in Oekraïne, wonende in het grootste verzorgingshuis van Europa in Dnipro. “Na afloop konden bezoekers een donatie doen in het gouden spaarvarken. Er is gul gegeven’’, aldus Frits. “Heel hartelijk dank daarvoor.”

Kaartverkoop bij De Raatstede 

De concertregistratie ‘Love Is All Around’ van André Rieu is dinsdag 17 oktober van 13.30 tot 17.00 uur te zien in VUE Heerhugowaard, Middenwaard 67. De zaal is open vanaf 13.00 uur. “Tijdens de pauze schenken we een kopje koffie en thee. Dat is bij de prijs inbegrepen.” De kaartverkoop voor de Gouden Dagen-film met André Rieu vindt maandag 2 oktober van 14.00 tot 15.30 uur exclusief plaats in woonzorgcentrum De Raatstede, Dolomiet 2 in Heerhugowaard. Kaartjes kosten 10 euro per stuk. Uitsluitend betaling met PIN, maximaal twee kaartjes per persoon. Er is een beperkt aantal rolstoelkaarten beschikbaar via Gouden Dagen-stuurgroeplid Nel Nooter (n.nooter@dprs.nl). Wees er snel bij, want op is op. 

“Mochten de kaarten niet direct zijn uitverkocht, dan zijn de kaarten op werkdagen verkrijgbaar tussen 09.30 en 14.00 bij de receptie van De Raatstede.”

‘Gouden momenten’

Gouden Dagen Heerhugowaard heeft zichzelf ten doel gesteld eenzaamheid bij senioren tegen te gaan en hen ‘gouden momenten’ te bezorgen. “Dat doen we door het verwezenlijken van individuele en groepswensen van kwetsbare ouderen en door het organiseren van activiteiten. We zijn afhankelijk van giften en steun van donateurs en sponsoren.’’ 

Heb je een wens of wil je donateur worden? Meer info vind je op www.dprs.nl/goudendagen.