Bruisende jongerenactiviteiten deze maand bij Villa Artquake

Cultuur
Er zijn weer volop activiteiten bij Artquake
Er zijn weer volop activiteiten bij Artquake (Foto: aangeleverd)

DIJK EN WAARD - Deze maand presenteert Artquake opnieuw mooie activiteiten voor jongeren. 

Vanwege het grote succes afgelopen voorjaar, werd er de afgelopen negen weken weer een nieuwe lessenreeks Dance4Teens aangeboden in dorpshuis De Geist. Onder leiding van dansdocente Maud Helder werden beide groepen volledig gevuld, met een gevarieerd aanbod van dansstijlen. De afsluiting en eindpresentatie vinden aankomende zondag, 19 november, plaats van 16.30 tot 17.00 uur in de grote zaal van De Geist. Dit is vrij toegankelijk. Maud Helder woont in Sint Pancras en danst al vanaf haar derde levensjaar. Ze danst zelf minimaal negen uur in de week bij Gottamove en CIX Company. Daarnaast volgt ze veel workshops van bekende choreografen, zoals bijvoorbeeld Josh Smith, en heeft als achtergrond danseres bij GTST en in de film van Kalvijn gespeeld. Met een scala aan dansstijlen waaronder hiphop, streetdance, modern en ballet, deelt ze met enthousiasme haar passie, wat blijkt uit het succes van Dance4Teens.

Gratis workshop songwriting

Altijd al een eigen nummer willen schrijven en/of een nummer dat maar niet af komt, toch graag af willen maken? Dit is je kans. Tijdens deze workshop van singer/songwriter Lucas Nicholas krijg je interessante tips en adviezen over songwriting. Er zijn voor vrijdag 24 november nog twee plekjes beschikbaar, van 19.30 tot 23.00 uur in De Geist. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden met een appje naar 06 40129447. Lucas Nicholas is een jonge, nuchtere singer-songwriter uit Noord-Holland met duizenden fans op TikTok en meerdere TikTok-hits. 

Cultuurmakersfestival

Steeds vaker wordt cultuurcoach Mado de Vries van Artquake benaderd voor het verzorgen van optredens tijdens evenementen. Zo treden de danseressen van Dance Sisters & Mayra en de band Old Pink zaterdag 25 november op tijdens het gratis Cultuurmakersfestival in Cultuurkoepel Heiloo. Het singer/songwriters duo Luna & Marlies heeft de eer om tijdens de netwerkbijeenkomst voor politici en beleidsmedewerkers, voorafgaand aan dit festival, een speciaal akoestisch optreden te verzorgen. 

December bij Artquake

December staat bij Artquake in het teken van kerstactiviteiten, met als hoogtepunt op vrijdag 15 december de Artquake Kerstspecial. Een avond gevuld met live muziek, dans, een mini-kerstmarkt, een speciale gast en prijzen voor de mooiste kerstoutfit.


Wie geïnteresseerd is in een optreden door de getalenteerde Artquake-artiesten of zelf deel wil uitmaken van het jonge artiestenteam, kan contact opnemen met Mado de Vries via de website www.art-quake.com of via WhatsApp op 06-40129447.