Cool zoekt kinderen die willen zingen in Projectkoor Reinaert de Vos

Cultuur
Zing jij straks mee in de moderne versie van het aloude verhaal over Reinaert de Vos?
Zing jij straks mee in de moderne versie van het aloude verhaal over Reinaert de Vos? (Foto: Aangeleverd)

DIJK EN WAARD - Ben jij tussen de 8 en 14 jaar, hou je van zingen en wil je zondag 17 maart 2024 schitteren op het grote podium van Cool kunst en cultuur? Meld je dan nu aan voor het Projectkoor Reinaert de Vos bij Cool. In een cursus van negen reguliere lessen zing je samen met leeftijdsgenoten (pop)nummers en leer je alles over emotie in muziek, stemgebruik, ademhaling en podiumpresentatie. 

De professionals van Holland Opera zetten in de tiende les de puntjes op de i. Want daarna vorm je samen met de andere kinderen het gelegenheidskoor dat 17 maart het grote podium op mag. Deze bijzondere cursus sluit namelijk af met een optreden voor publiek tijdens de familievoorstelling ‘Reinaert de V.’ (7+). Samen met de zangers van Holland Opera zing je in het koor mee in de eerste scène en mag je aansluitend deze muzikale voorstelling in de grote Rodi Media-zaal bij Cool bekijken. 

Inschrijven

De cursus start in januari en loopt tot en met maart 2024. Elke vrijdag van 17.00 tot 17.45 uur leert vakdocent Laura Tesselaar je de kneepjes van het vak. Er is beperkt plek. Schrijf je in via www.coolkunstencultuur.nl/projectkoor.

Over de voorstelling

In ‘Reinaert de V.’ wordt met poppenspel, dans, muziek en zang het oerverhaal over Reinaert de Vos nieuw leven ingeblazen. De schrijver van het stuk is Simon van der Geest, bekend van zijn met de Gouden Griffel bekroonde jeugdboeken ‘Dissus’ en ‘Spinder’. Hij bewerkte de middeleeuwse satire tot een klimaatrechtszaak waarin de ‘gelijkhebbers’ verleid worden tot corruptie en de jeugd opstaat tegen de oude garde. Uiteindelijk zegeviert de dochter van Reinaert. Kaartverkoop voor deze voorstelling loopt via www.coolkunstencultuur.nl.