Winterexpositie in Hensbroeker kerkje

Cultuur
Glasobject 'Central Park II' van Lida Dijkstra.
Glasobject 'Central Park II' van Lida Dijkstra. (Foto: Aangeleverd)

HENSBROEK - In de Hensbroeker kerk is dit jaar een winterexpositie tijdens het kerstweekend. Dus zaterdag 23, zondag 24, maandag 25 en dinsdag 26 december staan de deuren open voor kunstminnend publiek uit de hele regio.

De Hensbroeker kerk is voor deze gelegenheid in kerstsferen gebracht. Acht kunstenaars tonen hun nieuwste werk: bronzen beelden, mixed media beelden, keramiek, schilderijen, sieraden en glasobjecten. Kortom, een grote verscheidenheid aan werken gemaakt door getalenteerde kunstenaar. 

De kunstenaars

Romee Kanis toont prachtige figuratieve bronzen beelden. Haar werk is te vinden in gerenommeerde galerieën, maar nu dus ook in Hensbroek. Beatrix Smit maakt keramische beelden, waaronder geinige honden in steengoed. Ook Hensbroekse Bastards zitten straks op een rij, oude mannetjes en vrouwtjes. Daar word je vrolijk van! Marijke in den Bosch is gespecialiseerd in wachters en dikbilletjes. Dat kan van klein tot zeer groot zijn. In de kerk toont ze van alles.


‘Strandplezier’, bronzen beeld van Romee Kanis. - (Foto: Erik Boschman)

Dominiek Steinmeijer heeft een nieuwe collectie titanium sieraden mee. Prachtig van vorm en kleur. Titanium is heel licht, dus heel draagbaar. Roland van den Heuvel studeerde aan de Rietveld Academie. Hij schildert zijn eigen werkelijkheid die zich voortbeweegt tussen figuratie en abstractie. Kitty Meijering heeft een nieuwe collectie schilderijen mee in verschillende thema’s (portretten, dansers, kinderen). Ze schildert met acryl. Jannie van der Wel vind het een uitdaging om te experimenteren met diverse stooktechnieken. Ze komt met steengoed en raku gestookt keramiek.

Lida Dijkstra ten slotte is de vaste exposant van Kunst in de Kerk, voor haar is het een thuisexpositie. Ze toont nieuwe glasobjecten, staand en hangend aan de wand. Altijd kleurrijk en vrolijk. Er staan ook glazen kerstboompjes tijdens deze expo.

De Hensbroeker kerk vind je aan de Kerkweg 2 in Hensbroek. Gratis toegankelijk op 23, 24, 25 en 26 december van 11.00 tot 16.00 uur. Kijk voor meer info op www.kunstindekerk.com of bel Lida Dijkstra via 06-20571436.