Volendams Operakoor & Judith Weusten treden op voor senioren in Cool

Cultuur
Sopraan Judith Weusten zingt met het Volendams Operakoor.
Sopraan Judith Weusten zingt met het Volendams Operakoor. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Het Volendams Operakoor onder leiding van dirigent Jan Laan treedt zondag 3 maart exclusief op voor Waardse senioren in kunst- en cultuurcentrum Cool. Gouden Dagen Heerhugowaard heeft dit koor weten te strikken voor een concert. Ook soliste Judith Weusten en blaaskwintet High Five maken hun opwachting en zorgen gegarandeerd voor kippenvel-momenten, zo verwachten de kenners. 

“Zondag 3 maart kunnen Waardse senioren van 14.00 tot ongeveer 16.00 uur genieten van een prachtig optreden van 100 in Volendammer kostuum uitgedoste koorleden, het blaaskwintet en sopraan Judith”, vertelt voorzitter Frits Weel enthousiast. “Gouden Dagen zet zich in voor eenzame ouderen en streeft naar een betere kwaliteit van leven. Dat doen we onder meer door het vervullen van individuele en groepswensen. Met de organisatie van dit concert bieden we een grote groep senioren een mooie middag.”

Judith Weusten

De Nederlandse sopraan Judith Weusten (1993) zingt al sinds haar vroegste jeugd. Op elfjarige leeftijd toerde ze door Nederland in Albert Verlinde’s productie van Annie. Ze volgde later de Opera Academie. Begin 2021 maakte ze in samenwerking met het Radio Philharmonisch Orkest een succesvol Concertgebouw debuut. Judith Weusten werkte samen met dirigenten van over de hele wereld en staat zondag 3 maart in Heerhugowaard op de planken met Het Volendams Operakoor en blaaskwintet High Five. “Het Volendams Operakoor, het blaaskwintet en Judith Weusten vormen een bijzondere, zeer indrukwekkende combinatie.”

Stichting NUT

Stichting Gouden Dagen ontvangt regelmatig donaties van particulieren, ondernemers en (lokale) overheden. “Daar zijn we heel blij mee. Want naast de vervulling van wensen, kunnen we een evenement als dit organiseren. Mede dankzij de financiële bijdrage van Stichting NUT is een concert van het Volendams Operakoor, dat bekend is in binnen- en buitenland en van optredens met solisten van naam en faam, toch haalbaar. Dat is onze senioren van harte gegund.’’

Kaarten via De Raatstede

De kaartverkoop voor het optreden van het Volendams Opera Koor en Judith Weusten start maandag 19 februari exclusief bij woonzorgcentrum De Raatstede. “De laatste keer dat het Volendams Operakoor optrad in Cool, waren de kaarten snel uitverkocht. Daarom verkopen we maximaal twee kaartjes per persoon en is op, echt op. Er is helaas een beperkt aantal rolstoelkaarten beschikbaar. Wees er dus snel bij.” Een toegangskaartje kost 12,50 euro per stuk. Dat is inclusief garderobe. Kaartjes zijn verkrijgbaar maandag 19 februari van 14.30 tot 16.00 uur en daarna, indien nog beschikbaar, op werkdagen bij de receptie van woonzorgcentrum De Raatstede, Dolomiet 2 in Heerhugowaard. Uitsluitend betaling met PIN. 

Meer weten over het optreden van Volendams Operakoor, het blaaskwintet en Judith Weusten, Gouden Dagen Heerhugowaard en de kaartverkoop? Bel 072-5767200.