Oproep: Verhalen over Tweede Wereldoorlog gezocht

Cultuur
Wie heeft de Tweede Wereldoorlog meegemaakt?
Wie heeft de Tweede Wereldoorlog meegemaakt? (Foto: Archief)

REGIO - Artiance in Alkmaar zoekt ouderen die in gesprek willen gaan over de tweede wereldoorlog. Heb jij of een naaste de Tweede Wereldoorlog meegemaakt en wil je hierover vertellen? Wat weet je nog van Alkmaar in de tijd van de Tweede Wereldoorlog? Hoe heb je deze tijd beleefd? Wat heb je meegemaakt en hoe denk je daar nu op terug?

Jongeren van Artiance zijn op zoek naar verhalen uit eerste of tweede hand. Geïnspireerd op deze verhalen wordt er onder meer een voorstelling gemaakt. De jongeren reflecteren op de Tweede Wereldoorlog door middel van kunst. Onder leiding van professionals werken ze aan een muzikale theatervoorstelling, expositie en contextprogramma waarbij de gesprekken met ouderen het startpunt vormen. De voorstelling maakt onderdeel uit van het landelijk project Theater na de Dam dat sinds 2010 voorstellingen programmeert op 4 mei om de Nationale Dodenherdenking van extra betekenis te voorzien.

De interviews met de jongeren zijn donderdag 20 maart van 18.30 tot 21.30 uur. Je kunt je hiervoor aanmelden bij de balie van Artiance aan het Canadaplein 3 in Alkmaar. Mailen kan naar balie@artiance.nl of bel tussen 13.30 en 22.00 uur 072-540 4335. Kijk ook eens op www.artiance.nl