Bijzondere familievoorstelling ‘Reinaert de V.’ op 17 maart bij Cool kunst en cultuur

Cultuur
Scène uit de voorstelling 'Reinaert de V.'.
Scène uit de voorstelling 'Reinaert de V.'. (Foto: Ben van Duin)

HEERHUGOWAARD - In de familievoorstelling ‘Reinaert de V.’, zondagmiddag 17 maart in Cool kunst en cultuur, wordt met poppenspel, dans, muziek en zang het oerverhaal over Reinaert de Vos nieuw leven ingeblazen. Schrijver Simon van der Geest, bekend van zijn met de Gouden Griffel bekroonde jeugdboeken ‘Dissus’ en ‘Spinder’, bewerkte het oeroude verhaal tot een actuele klimaatrechtszaak. 

‘Reinaert de V.’ is een multimediale familievoorstelling voor iedereen van 7 jaar en ouder, met de poppenspelers en dansers van Duda Paiva Company, musici van het New European Ensemble en zangers van Holland Opera. Je kijkt je ogen uit.

Extra bijzonder is dat de zangtalenten van Cool’s Projectkoor Reinaert de Vos tijdens de openingsscène meezingen met de zangers van Holland Opera. Een unieke samenwerking. Voorafgaand aan de voorstelling kun je als bezoeker meedoen aan een creatieve workshop. 

Het verhaal

Op de hofdag van Koningin Nobel klagen alle dieren over de kwaadaardige streken van Reinaert de Vos. Bruun de Beer en Tibeert de Kater worden erop uitgestuurd om hem te dagvaarden, maar Reinaert zet hen dat lelijk betaald. Pas als zijn dochter Rosseline aandringt, verschijnt hij aan het hof. Alles pleit tegen hem, maar de listige vos weet koningin Nobel met een subliem verhaal én een gerucht over een schat te overtuigen van zijn onschuld.

De voorstelling Reinaert de V. (7+) is zondag 17 maart vanaf 14.30 uur te zien in Cool kunst en cultuur. Kaarten voor de voorstelling en voor de workshop zijn verkrijgbaar via www.coolkunstencultuur.nl.


Je kijkt je ogen uit! - (Foto: Ben van Duin)