Artquake organiseert expositie, masterclass en workshop voor jonge beeldend kunstenaars

Cultuur
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

DIJK EN WAARD - Artquake organiseert zaterdag 11 en zondag 12 mei een expositie voor en door jonge beeldend kunstenaars op de Artfarm in Heerhugowaard. In het kader hiervan biedt Artquake in maart zowel een gratis masterclass als workshop voor geïnteresseerde, creatieve jongeren.

Artquake is een creatief en cultureel jongerenplatform waar jongerenkunst en talentontwikkeling centraal staat. Artquake biedt jonge kunstenaars uit Alkmaar, Dijk & Waard en West-Friesland een podium, groot netwerk en mogelijkheden om zichzelf verder te ontwikkelen, door het organiseren van: optredens, exposities, events, workshops, masterclasses, coaching en promotie. 

Expositie

Tien jonge beeldend kunstenaars uit Alkmaar, Dijk & Waard en West-Friesland doen mee aan de Artquake Groeps Expo op zaterdag 11 en zondag 12 mei. Tijdens deze expositie zijn er verschillende kunstdisciplines vertegenwoordigd, zoals beeldend werk, digitaal design, poëzie en fotografie. Met deze expositie wil Artquake jonge beeldend kunstenaars uit de omgeving de kans geven hun werk te laten zien aan een groot publiek en laten zien dat kunst meer dan alleen tekenen en schilderen is.

Gratis masterclass en workshop

In het kader van deze bijzondere expositie, biedt Artquake jonge beeldend kunstenaars, in de leeftijd van 15 tot en met 30 jaar, een gratis masterclass en workshop aan. Zowel de masterclass als de workshop worden gegeven door Eline Groot. Zij is docent beeldende kunst op het Regius College In Schagen en heeft al meerdere keren een expositie opgezet en haar eigen werk tentoongesteld. Zowel de masterclass als de workshop vinden plaats in één van de kunstateliers op de Artfarm.

Masterclass: ‘Hoe zet je een expositie op?’

Tijdens de masterclass ‘Hoe zet je een expositie op?’ op 2 maart van 13.00 tot 17.00 uur gaat het over: het selecteren, uitzoeken en maken van een selectie werken, hoe wil je jouw eigen werk presenteren, hoe bepaal je de prijs van je kunstwerken en het werken in opdracht. Neem je eigen kunstwerk(en) mee naar deze masterclass en ga direct aan de slag met jouw eigen expositie en/of werk. 

Workshop ‘Jouw werk in het kunstatelier’

Tijdens deze workshop op 17 maart van 13.00 tot 17.00 uur komt het volgende aan bod: Inhoudelijk kijken naar je eigen werk, wat wil je vertellen met jouw werk en hoe doe je dat? Deze dag geeft ook de ruimte om aan jouw zelf gekozen onderwerp te werken, dit kunnen vragen zijn over je werk maar je kan ook verder werken aan de thema’s uit de masterclass. We gaan ook lekker aan de slag met zelf kunst maken dus neem vooral je eigen teken, schrijf, schilder, laptop of andere spullen mee waar jij kunst mee maakt. Ook kan je samen met andere creatieve geesten sparren over jouw werk. 

Adres: Artfarm, Rustenburgerweg 126, 1703 RZ te Heerhugowaard

Lijkt het je leuk om mee te doen aan de masterclass en/of workshop? Voor aanmelden of andere vragen kun je terecht bij Mado de Vries van Artquake, via Whatsapp: 06 40129447. 

Afbeelding