19e Accordeonavond in de Allemanskerk

Cultuur
Accordeon; een prachtig instrument dat jong en oud(er) met elkaar verbindt.
Accordeon; een prachtig instrument dat jong en oud(er) met elkaar verbindt. (Foto: AG Heeremans Photography)

DIJK EN WAARD - Voor de 19e keer wordt vrijdag 8 maart de jaarlijkse accordeonavond van Accordeonensemble Dijk en Waard gehouden, traditiegetrouw in de Allemanskerk aan de Dorpsstraat 878 in Oudkarspel.

Voor het accordeonensemble, dat onderdeel uitmaakt van de afdeling muziekeducatie van Cool kunst en cultuur, is dit hét hoogtepunt van het jaar. Deze keer verzorgen accordeonvereniging Accordeonola uit Den Helder en accordeonvereniging Con Amore uit Vinkenveen een gastoptreden. 

Passie

De accordeonorkesten van Cool bestaan uit enthousiaste accordeonisten van 9 jaar tot 65+. Hun motto is ‘enthousiasme, passie en vriendschap’. Iedere vrijdagavond wordt er flink gestudeerd tijdens de repetities in COOL. “Het is elke week weer een feestje om met deze orkesten te werken”, aldus Bianca IJdema, dirigent en docent.

“Ook dit jaar speelt er tijdens de accordeonavond weer een aantal accordeonisten mee die nog niet bij het B orkest zitten, maar die op deze wijze kunnen ervaren hoe heerlijk het is om samen muziek te maken. Het is fantastisch om te zien hoe zij hun partij meespelen en vooral ook zitten te genieten in het orkest.” 

2025

Het enthousiasme van de orkestleden, maar ook van de werkgroep, zorgt ervoor dat er veel activiteiten ondernomen worden. Volgend jaar staan er diverse mooie concerten op het programma: een concert voor kinderen van 4 tot 8 jaar in Cool, een reis naar het buitenland en een jubileumconcert omdat Bianca in 2025 30 jaar dirigent is van het accordeonensemble. 

Gevarieerd

De accordeonavond belooft een gevarieerde avond te worden. Popmuziek, volksmuziek, concertwerken, filmmuziek, lichte muziek; er is voor ieder wat wils. De avond wordt afgesloten met een gezamenlijk slotstuk.

Voor accordeonliefhebbers is deze avond echt een must. Het concert begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.30 uur. De toegangsprijs bedraagt 10 euro. Kinderen tot en met 12 jaar betalen 5 euro. De kerk is open vanaf 19.30 uur. In de pauze is er een verloting.