Stichting Muziekkring Heerhugowaard presenteert: het Storioni Trio

Cultuur
Het Storioni Trio komt naar Cool.
Het Storioni Trio komt naar Cool. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Stichting Muziekkring Heerhugowaard presenteert zondag 10 maart vanaf 11.00 uur het Storioni Trio in de grote zaal van Cool kunst en cultuur.

Het Storioni Trio - bestaande uit Bart van de Roer op piano, Wouter Vossen op viool en Marc Vossen op cello - behoort tot de top van de kamermuziekensembles en wordt algemeen beschouwd als één van ’s werelds toonaangevende pianotrio’s. Deze drie musici leggen zich volledig toe op het ensemblespel en spelen de sterren van de hemel. In dit concert klinken drie schitterende klassiekers: twee stukken van Beethoven en een van Schubert. Beethoven heeft een speciale plek in het hart van de trioleden. Het drietal heeft meerdere keren de complete pianotrio’s van Beethoven als cyclus uitgevoerd op zowel authentieke als moderne instrumenten.

In Cool spelen ze ‘Variaties in Es major opus 44’ van Beethoven. Dit werk laat zien wat een groot componist kan doen met een ogenschijnlijk simpel thema. In 14 variaties worden met de grootst mogelijke fantasie de verschillende klankwerelden en karakters uit de muziek verkend, eindigend met een virtuoos optimistisch slotstuk. Ook van Beethoven is ‘Pianotrio in D major opus 70 nr. 1 - Geister’. Het eerste deel is heel explosief, het tweede geeft de naam aan dit werk en klinkt spookachtig en het derde deel is vol energie, verrassend en met humor. Van Schubert speelt het drietal ‘Pianotrio in Bes opus 99’, één van de meest geliefde kamermuziekwerken in het klassieke repertoire. Schubert schreef dit aan het eind van zijn leven, gelijktijdig met ‘Winterreise’.

Kaarten zijn te bestellen via de ticketshop op www.muziekkring.nl, telefonisch via 072-5722299 of op de dag van het concert aan de kassa. Alleen pinnen!