Voorzitter Jan Dekker neemt na 30 jaar afscheid van Oranjecomité Zuid-Scharwoude

Cultuur
Het Oranjecomité van Zuid-Scharwoude is druk bezig met de voorbereidingen van Koningsdag
Het Oranjecomité van Zuid-Scharwoude is druk bezig met de voorbereidingen van Koningsdag (Foto: aangeleverd)

ZUID-SCHARWOUDE - Over een paar weken is het weer zover; Koningsdag 2024. Oranjecomité Zuid-Scharwoude is druk bezig met het organiseren van activiteiten om er weer een onvergetelijke dag van te maken. Jan Dekker is dit jaar voor het laatst in het bestuur van het Oranjecomité. 

Jan is ongeveer 30 jaar bestuurslid geweest en was de laatste jaren voorzitter van het comité. “We willen Jan heel erg bedanken voor zijn tijd en tomeloze inzet voor het organiseren van leuke activiteiten tijdens Koningsdag in Zuid-Scharwoude de afgelopen jaren. Jan heeft iets heel moois neergezet en daar mag hij trost op zijn. Gelukkig staat zijn opvolger in de naam van Erik Kostelijk klaar en gaan we verder met het organiseren van leuke activiteiten voor iedereen.” laat het Oranjecomité weten. 

Programma Koningsdag

Voor de bewoners van Buitenzorg is er in Buitenzorg op zaterdagmiddag 20 april om 15.00 uur een Koningsbingo en kunnen zij gezellig meezingen met Tiny en Ronny. Ook de bewoners van de aanleunwoningen zijn van harte welkom. 

Tijdens Koningsdag zelf wordt er om 09.30 uur gestart met goochelaar Dennis en zijn ezel Slinger in Café De Schelvis. Na afloop van de voorstelling blijft Dennis om voor alle kinderen een mooie ballon te maken. Aansluitend om 11.00 uur is er aan de Koog een spelletjesparcours. Je kunt een gratis scorekaart afhalen bij de kraam waar je ook wat lekkers te eten en drinken kunt halen. Dus kom gezellig langs en daag je ouders, verzorgers, opa, oma of broers en zussen uit om ook met een spelletje mee te doen. Ook is er een Koningsdagtoernooi bij jeu des boulesvereniging Les Mille Îles en treedt muziekvereniging Kadans weer op bij verschillende locaties in Noord- en Zuid-Scharwoude.

Terug van weggeweest is de wandeltocht door Langedijk. De wandeltocht is ongeveer 7 kilometer en de wandelaar krijgt tijdens de tocht een aantal vragen voorgeschoteld. Start- en eindpunt is Café de Schelvis. Na afloop kan er een gratis drankje worden gehaald bij Café de Schelvis. De start is tussen 13.00 en 14.30 uur. Om 14.00 uur starten de activiteiten op het speelveld bij de Buttersgroet. Net als vorig jaar staat hier een stormbaan en springkussen waar kinderen zich kunnen vermaken. Je kunt je laten schminken en uiteraard is er wat lekkers te eten en te drinken. Ook is het bevestigd dat de brandweer dit jaar weer langskomt. Alle kinderen mogen met de brandweerspuit paaltjes omver spuiten. 

Collecte

Vanaf maandag 15 april tot en met vrijdag 26 april lopen collectanten van het Oranjecomité door Zuid-Scharwoude om een bijdrage aan de inwoners te vragen zodat zij de activiteiten kunnen blijven organiseren. Vele straten in Zuid-Scharwoude zijn reeds voorzien van een vrijwilliger, maar er zijn ook straten en wijken waar nog geen collectant loopt. Als u het leuk vindt om als vrijwilliger hier een bijdrage aan te leveren dan kunt u zich aanmelden via info@koningsdag-zsw.nl. Het comité dankt iedere collectant en bijdrage. 

Vrijwilligers

Tijdens Koningsdag worden er al in verschillende wijken van Zuid-Scharwoude activiteiten georganiseerd, maar het comité zou graag ook uitbreiden naar meerdere wijken zoals bijvoorbeeld Westerdel. Ook in de vissersbuurt is helaas geen activiteit meer. Hier zijn vrijwilligers voor nodig die deze activiteiten willen organiseren. Dit kunnen activiteiten voor zowel oud als jong zijn. Ieder nieuw idee en aanmelding is van harte welkom. Ook hiervoor kunt u zich aanmelden via info@koningsdag-zsw.nl. 

Kijk voor meer informatie op www.koningsdag-zsw.nl.