Zomerkledingbeurs Obdam, een kijkje achter de schermen

Duurzaamheid
Kom jij ook mooie zomerkleren shoppen tegen lage prijzen?
Kom jij ook mooie zomerkleren shoppen tegen lage prijzen? (Foto: Pixabay)

OBDAM - In sporthal De Stap is het zaterdag 6 april weer tijd voor de zomerkledingbeurs. Hier wordt nette, tweedehands kleding en speelgoed verkocht. Je kunt zelf doneren en/of lekker winkelen voor kleine prijsjes. Er gebeurt veel achter de schermen, zodat iedereen een leuke middag kan hebben.

Heb je al last van lentekriebels? De vrijwilligers van de grootste zomerkleding- en speelgoedbeurs van Koggenland krijgen rond deze tijd altijd last van ‘beurskriebels’; ze mogen bijna weer! Voor je het weet is het 6 april en van tevoren moet er veel geregeld worden. Denk aan de beschikbaarheid van de locatie in Obdam regelen, toestemming vragen bij de gemeente Koggenland, inschrijfavonden plannen, advertenties plaatsen en vergaderen. Gelukkig is er een draaiboek, waar ze houvast aan hebben.

‘Grote dag’

Er wordt toegewerkt naar de ‘grote dag’. Op deze dag starten de twintig vrijwilligers om 07.30 uur, maar de voorzitter is er zelfs al eerder om de deuren te openen. Dan begint de drukte. Tafels worden neergezet en kledingrekken worden in elkaar geschroefd. Ingeschreven kledingstukken en speelgoed worden naar binnen getild en per categorie gesorteerd; van de kleinste babykleertjes tot de grotere maten en alles ertussenin. Dames, heren, jongens en meisjes. Kleding, schoenen, speelgoed en spelletjes. Voor ieder is er wat wils.

Extra zakcentje

Om een goede beurs te kunnen draaien is de kledingbeurs afhankelijk van mensen die hun tweedehands kleding en speelgoed inleveren. Natuurlijk kun je je spullen naar de kringloop brengen of in de zak van Noppes doen, maar via de kledingbeurs is 75% van de opbrengst van de verkochte spullen voor jezelf. Een mooi extraatje voor de vakantie! Van de andere 25% worden de kosten van de beurs betaald en eventuele overgebleven winst wordt aan een goed doel geschonken. Net als de overgebleven kleding en speelgoed overigens.

Lekker shoppen

Kom zaterdag 6 april ook lekker shoppen in sporthal De Stap in Obdam. Ook leuk met kinderen, want die kunnen weer eens een nieuw stuk speelgoed uitkiezen voor een kleine prijs. De zomerkledingbeurs is geopend van 14.00 tot 16:00 uur. En daarna ruimen de vrijwilligers alles weer netjes op. Wat een kanjers!

Lijkt het je leuk om vrijwilliger te zijn bij de kledingbeurs? Deze vindt tweemaal per jaar plaats en je hulp is welkom. Neem dan contact op met Cristina Smith via cristina.smith@zonnet.nl.