Uw Wijk Te Kijk: De Koog Zuid-Scharwoude

Historie
Foto uit het archief van fotograaf Hermann Möller . De foto is genomen in de zomer van 1941.
Foto uit het archief van fotograaf Hermann Möller . De foto is genomen in de zomer van 1941. (Foto: Stichting Langedijker Verleden)

ZUID-SCHARWOUDE - Stichting Langedijker Verleden presenteert elke week straatfoto’s uit vervlogen tijden in Uw Wijk te Kijk.

Soms ouder, soms jonger, toch telkens weer echte beelden uit de dorpskernen Broek op Langedijk, Zuid-Scharwoude, Noord-Scharwoude of Oudkarspel. 

Woensdagochtend 29 maart gaat Uw Wijk Te Kijk verder met de laatste beelden uit De Koog met onder andere De Roode Leeuw en dan de verder Dorpsstraat in naar het Noorden. In onze herinneringen is daar de VIVO-winkel van Niek van Kleef, de ingang naar het Dwaalpad, De rozenkrans- en beeldenwinkel plus bibliotheek van Reijer van der Vliet, de woning van de heer Michielsen. De foto laat werkzaamheden zien aan de zuidkant van de Koog in 1941, vermoedelijk leiding- en kade werkzaamheden.

Elke woensdagochtend in de centrale hal van De Binding van 11.00 tot 12.00 uur, gratis toegang. Zie voor de agenda langedijkerverleden.nl/agenda.