Uw Wijk Te Kijk, Foto Onbekend

Historie
Vroeger de pastorie van de NH-Kerk uit Zuid-Scharwoude
Vroeger de pastorie van de NH-Kerk uit Zuid-Scharwoude (Foto: Uit het foto archief van Stichting Langedijker Verleden)

ZUID-SCHARWOUDE - Stichting Langedijker Verleden laat elke woensdag met Uw-Wijk-Te-Kijk prachtige foto’s zien uit het rijke verleden van het vroegere Langedijk. 

Elke week is een wijk uit een van de vier dorpen aan de beurt. Het laatste kwartier worden een of meerdere foto’s getoond van mensen of plekken, waarvan weinig bekend is.

Prachtige foto’s uit het rijke dorpsverleden passeren de revue. Wellicht kunt u helpen deze foto’s te duiden.

Woensdag 17 april is Zuid-Scharwoude aan de beurt. De foto dateert uit het begin van de 20e eeuw eeuw, en laat de pastorie van de hervormde kerk in de Koog zien. De pastorie is in 1880 gebouwd. Bouw en stijl getuigen van de belangrijke rol van de Hervormde Kerk in de gemeente Zuid-Scharwoude. In het begin van de 20 eeuw heeft de familie Blom in de pastorie gewoond – inderdaad van de Kistenfabriek Blom en ook garage Mol en Blom (zie Otterplaat 1995, bladzijde 13). Zouden zij soms op de foto staan? In 1937 had de firma Gesta van de gebr. Sterringa hun kantoor in de pastorie. Zij hadden een bedrijf in straatverlichting, kabelwerk, installatiewerk, verwarmingselementen. Het adres is thans Voorburggracht 163.

De presentaties zijn in samenwerking met de bibliotheek elke woensdag van 11.00 tot 12.00 uur in De Binding, Bosgroet 4 in Zuid-Scharwoude. Iedereen is van harte welkom.