`Extra handjes welkom` - Voorbereiding Beddenrace Langedijk in volle gang

Nieuws

NOORD-SCHARWOUDE – De voorbereidingen voor de Beddenrace van Langedijk zijn in volle gang. Zaterdag 29 augustus wordt dit spektakel voor de 36e keer gehouden in Noord-Scharwoude. Met nog 1,5 maand te gaan, zijn de voorbereidingen in volle gang. Stichting SportEvents Langedijk neemt dit jaar voor het eerst de organisatie op zich.
Ger Sevenhuisen, Steve Hoogeboom en Olaf Bos hebben het organisatieteam uitgebreid. Raon Witte en Tim Bruin behoren nu ook tot de organisatoren van deze 36e editie. "Gezien de vele taken en vooral de korte periode, zijn we ontzettend blij dat Raon Witte en Tim Bruin zich hebben aangesloten bij het team. We zijn op de goede weg om er een succes van de te maken, maar extra handjes zijn altijd welkom, vooral op de dag zelf. De beddenrace duurt voor ons langer dan 2,5 uur. Alle hulp is daarom meer dan welkom”, legt Olaf uit.

Inschrijving

De inschrijving voor de Beddenrace is open. "Het aantal inschrijvingen gaat de goede kant op, wij zijn erg tevreden. Maar, hoe meer zielen, hoe meer vreugd", aldus Olaf Bos. Vroeg inschrijven betekent dat je verzekerd bent van een startplaats. Daarnaast wordt je genoemd in de programmaflyer en deelnemerslijst in de krant. "Zo kan iedereen zien dat jij de uitdaging aandurft en dus ook meer support kan verwachten. Er zijn redelijk veel deelnemers die voor het eerst meedoen. Je merkt dat Langedijkers toch ooit een keer mee willen doen met dit evenement. Het is dus zeker iets dat op de welbekende 'bucketlist' staat. De sfeer en de prestatie maakt het evenement bijzonder. Vooral wanneer het donker wordt en de versierde en verlichte straten maakt dit uniek”, vindt Olaf.

Populair

Dat veel mensen de beddenrace een warm hart toedragen bleek wel uit de Facebookpagina 'Beddenrace-moet-blijven'. Deze pagina werd in het leven geroepen door Ger Sevenhuisen, Steve Hoogeboom en Olaf Bos toen het bestuur van de Beddenrace aangaf te stoppen met de organisatie. Het teruglopende aantal deelnemers was voor hen een van de belangrijkste redenen om te stoppen. De jongens lieten het hier niet bij zitten en richtte een Facebookpagina op. “Binnen 24 uur kreeg deze pagina meer dan 1.000 likes. Dit motiveerde ons om door te pakken en de organisatie op poten te zetten.”
De beddenrace van Langedijk is beroemd en berucht in de hele regio. In andere plaatsen worden ook races gehouden, maar die van Langedijk is de langste en meest populaire uit de buurt. Voor veel Langedijkers betekent de beddenrace veel meer dan alleen de race zelf. “Dat blijkt ook uit het enthousiasme van lokale ondernemers; zij zijn ondanks de lastige tijden bereid om de beddenrace te steunen. Zij voelen ook dat deze editie onder een vergrootglas ligt en dat dit voor extra aandacht zorgt, puur om het feit dat er een doorstart wordt gemaakt”, aldus Olaf. Ondanks de steun vanuit de gemeente, zoekt de organisatie nog naar meer mensen en bedrijven die willen steunen. Meer informatie via www.SportEventsLangedijk.nl.