Atelier 6 op zoek naar andere huisvesting

Nieuws

LANGEDIJK - De gemeente Langedijk heeft donderdag 27 augustus beslissingen genomen over bezuinigingen in Langedijk. Er is toen onder andere besloten van Atelier 6 zelf de volle huurkosten dient te betalen voor hun locatie in de Binding in Zuid-Scharwoude. Dit houdt in dat de huur met 300 procent stijgt naar €54000,- per jaar.
Atelier 6 heeft aangegeven dat zij deze huur niet kunnen op brengen en is dus noodgedwongen op zoek naar nieuwe huisvesting. "In het accommodatieplan, vastgesteld door de Raad in december 2014, is Atelier 6 aangemerkt als een maatschappelijke organisatie die een sociale meerwaarde heeft voor de gemeente. Door het besluit te nemen om te stoppen met Atelier 6 wordt de vereniging door de gemeente nu aangemerkt als een commerciële/marktorganisatie", aldus Annemiek Hink van Atelier 6.
"Wij bestaan geheel uit vrijwilligers. De doelstelling van Atelier 6 is de kunstzinnigheid en creativiteit te ontwikkelen en bevorderen voor inwoners van Langedijk en omgeving. Ook heeft de vereniging de doelstelling om laagdrempelig te zijn. Laagdrempelig houdt in dat iedereen welkom is van jong tot oud en met een kleine of grote beurs. Door het besluit van de Gemeente Raad heeft Atelier 6 de huur per 31 december 2015 opgezegd en gaat de vereniging op zoek naar andere huisvesting en dat gaat zeker lukken."