Succesvol Langedijker Kampioenschap Apenkooi

Nieuws

NOORD-SCHARWOUDE - Ruim 100 kinderen van 7 tot en met 15 jaar waren afgelopen naar sporthal Geestmerambacht gekomen om te strijden om het derde Langedijker Kampioenschap Apenkooi. Gymnastiek Vereniging DVV uit Langedijk was wederom verantwoordelijk voor de organisatie.

In de zaal was door de organisatie een Apenkooi van 25x25 m gebouwd met enkele nieuwe en spectaculaire hindernissen. In de eerste wedstrijd werd er door teams van groep 4, 5 en 6 van de basisschool de strijd aangebonden. Na een eerste verkenning was het om beurten een van de teams die de Apenkooi in mocht om zoveel mogelijk van de anderen te tikken. De wedstrijd werd afgesloten door het eindspel met de Supertikkers die alle deelnemers probeerden te tikken.

Zure Appels Team

In wedstrijd twee was het de beurt aan teams van groep 7, 8 en het Voortgezet Onderwijs. Deze laatste categorie was dit jaar voor het eerst present. Maar liefst vijf teams van verschillende scholen hadden zich ingeschreven. Voor de organisatie een teken dat het Apenkooispel ook door deze leeftijdscategorie wordt gewaardeerd. Het ruim aanwezige publiek kon in deze wedstrijd genieten van spectaculaire sprongen en gewaagde uitwijkmanoeuvres. De hoofdprijs van het kampioenschap werd dit jaar door weer een nieuw team gewonnen. De Gouden Banaan viel in handen van het Zure Appels Team.
Voor de uitslagen kunt u kijken op www.dvvlangedijk.nl .