Rotonde bij winkelcentrum afgesloten

Nieuws

BROEK OP LANGEDIJK - De rotonde Westelijke Randweg/ Voorburggracht, ter hoogte van winkelcentrum Broekerveiling, is van 28 april tot en met 17 mei afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer. Automobilisten worden via verschillende routes omgeleid. Winkelcentrum Broekerveiling blijft vanuit alle richtingen goed bereikbaar.
Om het winkelcentrum te bereiken kunnen bezoekers gebruikmaken van de bestaande en nieuwe parkeerterreinen. Deze blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar vanaf de Westelijke Randweg of vanaf de Voorburggracht. Het gebied waar de werkzaamheden plaatsvinden, loopt vanaf de rotonde van de Westelijke Randweg/ Dulleweg/ Nauertogt tot aan de rotonde Westelijke Randweg/ Voorburggracht.

Omleidingen

Verkeer vanuit Heerhugowaard of vanaf de N242 met bestemming Mayersloot-West of Westerdel, wordt omgeleid via De Punt en de Spanjaardsdam. Verkeer vanuit dezelfde richting maar dan met als bestemming het Oosterdelgebied, wordt aangeraden te rijden via de N242, de Pannekeetweg (afslag Zuid-Scharwoude), de Langebalkweg, de Oostelijke Randweg en vervolgens de Voorburggracht.
Verkeer vanaf de Schagerweg (N245) naar Broek op Langedijk dat via de Nauertogt komt met bestemming Oosterdelgebied, wordt omgeleid via de Westelijke Randweg, de Geestweg en de Voorburggracht. Verkeer dat via de Nauertogt komt met bestemming Winkelcentrum Broekerveiling of Heerhugowaard, wordt omgeleid via de Spanjaardsdam en de Punt. De nieuwe parkeerterreinen bij het Winkelcentrum Broekerveiling zijn bereikbaar via de Westelijke Randweg.
Automobilisten die vanuit het Oosterdelgebied naar de N242 willen, worden omgeleid via de Voorburggracht, Oostelijke Randweg, Langebalkweg en de Pannekeetweg. Wie vanaf dezelfde bestemming richting de N245, Mayersloot-West of Westerdel wil, kan gebruikmaken de Voorburggracht, Geestweg en vervolgens de Westelijke Randweg. De huidige parkeerplaats aan de noordkant van het Winkelcentrum Broekerveiling (het Marktplein) blijft toegankelijk vanuit het Oosterdelgebied.
Museum BroekerVeiling blijft bereikbaar vanaf de Voorburggracht. Bezoekers vanuit het westen (N245) worden omgeleid via de Westelijke Randweg, Geestweg en Voorburggracht. Bezoekers vanuit het zuiden en oosten worden omgeleid via de N242, de N504 en de Voorburggracht. Naar de Binnemikke vanaf het zuiden en westen geldt een omleidingsroute via de Westelijke Randweg, de Klaversloot en Zandsloot. De Binnemikke blijft vanaf het oosten en noorden bereikbaar via de Voorburggracht en de Zandsloot.
Fietsers

De huidige fietspaden blijven tijdens de werkzaamheden toegankelijk. Er gelden geen omleidingsroutes voor fietsers. Het busvervoer van Connexxion wordt omgeleid. Kijk voor meer informatie op www.connexxion.nl.
Broekerplein

Deze werkzaamheden vinden plaats ter voorbereiding van het nieuwe plan Broekerplein. Hier komt een appartementencomplex met huur- en koopwoningen en in het zuidelijk deel van het plangebied verrijst de nieuwe woonwijk Broekrijk. Daarnaast wordt het bestaande winkelcentrum vernieuwd en uitgebreid met ongeveer vierduizend vierkante meter winkelruimte. Bovendien wordt een mooi plein aangelegd, het Broekerplein, dat bezoekers uitnodigt om langer te verblijven.
Kijk ook eens op www.broekerplein.nl.