Zuidtangent deels afgesloten op 16 augustus

Nieuws

HEERHUGOWAARD - Een deel van de Zuidtangent wordt zaterdag 16 augustus om 19.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Het gaat om het stuk tussen de rotonde Parelhof en de kruising met de Westtangent.
De Parelhofrotonde wordt volledig opnieuw opgebouwd. Daarnaast zijn er nog werkzaamheden aan het wegdek vanaf de Westtangent. Het verkeer wordt omgeleid. Dinsdag 19 augustus om 07.00 uur is de weg weer toegankelijk.
De werkzaamheden zijn een onderdeel van de renovatie van de Zuidtangent. Al in mei is men begonnen met de werkzaamheden die een gebied beslaan van de Westtangent tot aan de Middenweg. Het doel is om de verkeersproblemen op te lossen die met name op piekmomenten voorkomen.
Zo is eerder de rotonde Zuidtangent-Middenweg omgebouwd in een kruising met verkeerslichten. De uitrit van de parkeergarages is ook aangepast. Daar kan het verkeer nu links- en rechtsaf. In de oude situatie mocht het verkeer alleen rechtsaf.
Medio oktober zijn de werkzaamheden aan de Zuidtangent klaar. Samen met de oplevering van de Oosttangent en de N242 is dit het derde grote infra-project voor Heerhugowaard in 2014. Samen zorgen deze ervoor dat Heerhugowaard nu en in de toekomst goed bereikbaar is.