Wereldtop biljarten weer naar Langedijk

Nieuws

ZUID-SCHARWOUDE - In de nieuwe zaal van de Roode Leeuw te Zuid-Scharwoude vindt op zondag 27, maandag 28 en dinsdag 29 december het vijfde Oliebollentoernooi plaats. Dit unieke “over rood” biljartevenement kende drie succesvolle edities in Zaal Concordia. Maar met ingang van vorig jaar heeft Dirk Snip besloten om te verhuizen naar De Roode Leeuw. Hij ziet mogelijkheden om een nog betere uitstraling te geven aan het toernooi in de volledig verbouwde zaal van dit prachtige horeca etablissement in Zuid-Scharwoude.

De enthousiaste reacties bij deelnemers en sponsors heeft Dirk Snip doen besluiten om ook dit jaar de wereldtoppers naar Langedijk te halen. De komst van 4 wereldkampioenen en 1 europees kampioen maken het nog aantrekkelijker om deel te nemen. Hoe vaak gebeurt het dat u kans maakt om tegen Raymond Ceulemans of Dick Jaspers te spelen? Deze twee meervoudige (ex) wereldkampioenen krijgen steun van Therese Klompenhouwer (europees en wereldkampioen driebanden dames) en Jef Philipoom (Ook voormalig wereldkampioen). Deze vier toppers komen op de finaledag belangeloos naar Langedijk om Kika te ondersteunen. De voorwedstrijden zijn op 27 en 28 december om 13.00 uur (middag) en 19.00 uur (avond)

Wereldtopper

Op dinsdag 29 december starten de finales om 15.00 uur. Om het speelschema helemaal vol te krijgen (250 deelnemers) zijn er nog mogelijkheden om in te schrijven. Voor deelname kunnen belangstellenden contact opnemen met Dirk Snip 06-51201972. Biljarters van elk niveau kunnen inschrijven. De organisatie deelt in op sterkte met handicap, dus ook de op papier minder getalenteerde biljarters hebben kans om te winnen. Tijdens de finaledag zal elke vijfde partij een wereldtopper worden ingeloot. Zij spelen 25 caramboles driebanden en zullen het niet nalaten om de spectaculaire oplossing te tonen.
Deelnemen kost € 10,00 en komt geheel ten goede aan Kika. Opgave voor 16 december. Bij navraag binnen de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond is gebleken dat dit toernooi aangemerkt mag worden als het grootste “over rood” toernooi van Nederland (en waarschijnlijk ver daarbuiten)
\