Agenda Cool kunst en cultuur

Nieuws
Pieter Derks speelt zijn voorstelling 'Spot'. (aangeleverde foto)
Pieter Derks speelt zijn voorstelling 'Spot'. (aangeleverde foto) rodi.nl

HEERHUGOWAARD - De komende tijd zijn er diverse voorstellingen te zien in Cool kunst en cultuur. Hierbij een overzicht voor de periode van 12 tot en met 25 februari.

Route 65 – 'Romeo en Julia'

Het beroemdste liefdesverhaal aller tijden door slechts één persoon verteld? Jazeker, dat kan! In de voorstelling 'Romeo en Julia' geeft theatermaker Niels Brandaan Cotterink zijn interpretatie van Shakespeares meesterwerk over de eeuwenoude vete tussen de families Capulet en Monteque.
Route 65 – maandag 12 februari, 14.00 uur
'Aquarium'

Televisiepresentatrice Birgit en haar jongere geliefde Walter betrekken hun nieuwe appartement. Nog vóór de verhuisdozen zijn uitgepakt, staan de buren op de stoep. De buurman doet iets bij de inlichtingendienst, maar wat, daar kan hij niks over loslaten. Birgit kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en wil weten of ze wordt afgeluisterd. Als er geen dossier over Birgit blijkt te bestaan maar wel over Walter, is er geen weg meer terug. Wat begon als een onschuldige ontmoeting, verandert al snel in een nachtmerrie. Met Pierre Bokma, Jacqueline Blom, Annick Boer en anderen.
Toneel – dinsdag 13 februari, 20.15 uur
Route 65 – English breakfast

Het 'English breakfast' is misschien wel het bekendste gerecht uit de Engelse keuken en is dan ook bijna overal ter wereld te bestellen. Deze ochtend serveert Café Cool, voorafgaand aan de film 'Billy Elliot', een typisch Engels ontbijt met onder meer toast, roerei, gebakken spek en witte bonen in tomatensaus.
Route 65 – woensdag 14 februari, 08.30 uur
Route 65 – 'Billy Elliot' (film)

De Britse dramafilm 'Billy Elliot' gaat over het leven van een mijnwerkerszoon in het noorden van Engeland. Zijn leven verandert voorgoed wanneer hij op weg naar zijn boksles in een balletklas terecht komt. Hij neemt deel aan de les, maar vreest voor de reactie van zijn familie en houdt het geheim.
Route 65 – woensdag 14 februari, 10.00 uur
Route 65 – Engelse schilderkunst

De Engelse schilderkunst uit de achttiende en negentiende eeuw heeft grote namen als John Constable en William Turner voortgebracht. Frederike Upmeijer vertelt over de bloeitijd van de Engelse (landschaps)schilderkunst en hoe kunstenaars als Constable en Turner onder andere Claude Monet hebben beïnvloed.
Route 65 – donderdag 15 februari, 14.00 uur
Jakop Ahlbom – 'Innenschau'

In zijn eigen unieke beeldtaal toont regisseur Jakop Ahlbom met 'Innenschau [Revisited]' een unheimische wereld waar we niet meer weten of onze herinneringen kloppen en of onze observaties op de werkelijkeheid gebaseerd zijn. Met een sterk fysieke beeldtaal, waarin beweging, dans en illusionisme in elkaar verweven zijn, en de zinderende live muziek van indie-popband Alamo Race Track, toont Ahlbom ons een surrealistische theaterthriller waarin niets meer is wat het lijkt.
Beeldend theater – donderdag 15 februari, 20.15 uur
Percossa – 'BAM!'

Percossa’s voorstellingen worden omschreven als muzikale percussieachtbanen, vol acrobatiek, zang, dans, humor, scherpe timing en theatrale fijnzinnigheid. Percossa-muzikanten Eric, René, Janwillem en Freek weten uit bijna alles muziek te krijgen. Of dat nu tandenborstels, kinderwagens, buisjes of emmers zijn.
Muziektheater – vrijdag 16 februari, 20.15 uur
Route 65 – Maarten van Rossem: Brexit

Luidt de Brexit het einde in van Great Britain? Blijft er daarna slechts een Little England over? De bekendste historicus van Nederland, Maarten van Rossem, onder meer bekend van 'De Slimste Mens', vertelt in deze theaterlezing op humoristische wijze over de politieke gebeurtenissen in Groot-Brittannië.
Route 65 – zaterdag 17 februari, 16.00 uur
Maarten van Rossem

In een avond met Maarten van Rossem leert en lacht men niet alleen veel, het publiek zal ook verstelt staan van de ongelooflijke verhalen waarin hij hedendaagse gebeurtenissen scherp analyseert en misconcepties blootlegt. Wat Maarten behandelt is elke avond een verrassing, alle thema’s zijn mogelijk. 'Het kan alle kanten opgaan tijdens mijn theaterlezing. Dat maakt het niet alleen voor het publiek, maar vooral voor mezelf boeiend', aldus Maarten van Rossem. Maar prikkelend en uitdagend wordt het sowieso!
Theatercollege – zaterdag 17 februari, 20.15 uur
'Fancy Fiddlers'

Het strijkersensemble 'Fancy Fiddlers' bestaat uit viool- en cellotalenten in de leeftijd van acht tot en met achttien jaar onder supervisie van de internationaal gerenommeerde vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek. De Fiddlers komen uit Nederland maar ook van over de grens. De jonge talenten musiceren op een uitzonderlijk hoog niveau en treden op door heel Europa en zelfs in China. De kaartverkoop voor dit concert verloopt via Muziekkring Heerhugowaard. Reserveren kan via de mail (info@muziekkring.nl) of telefonisch via 072-5722299. Op de dag van het concert zijn kaarten alleen verkrijgbaar aan de zaal.
Muziek – Klassiek – zondag 18 februari, 11.00 uur
Jazzclub Cool – Happy Swing Society

De Happy Swing Society is een zesmansformatie met een uitgebreid repertoire van dixieland- en swingmuziek, afgewisseld met ballads en Caribische muziek. De nummers zijn originele uitvoeringen van de traditionele jazz uit de eerste helft van de vorige eeuw, maar wel met een eigen sound. De Happy Swing Society heeft een groot ‘gezelligheidskarakter’ en brengt dat ook over op het publiek.
Muziek – Jazz – zondag 18 februari, 14.30 uur
Zing ‘es

Een taal leren door te zingen is leuk, het zorgt voor nieuwe contacten en het werkt! Speciaal voor bewoners van het asielzoekerscentrum, expats en andere zangliefhebbers organiseert Cool eens per maand het evenement 'Zing 'es'. Een uur lang worden er onder leiding van een voorzanger liedjes van bekende Nederlandse artiesten gezongen.
Podium van de stad – zondag 18 februari, 14.30 uur
Filmclub Cool - 'Spotlight'

'Spotlight' vertelt het waargebeurde verhaal over de onderzoeksafdeling van The Boston Globe, die in 2001 stuitte op diverse seksschandalen binnen de katholieke kerk in Massachusetts. Voor deze journalistieke daad ontving de krant twee jaar later de Pulitzerprijs. Het drama met Michael Keaton als een van de hoofdrolspelers, werd overladen met prijzen, waaronder een Oscar voor Beste Film.
Film – zondag 18 februari, 14.30 uur
Route 65 – Collage maken

Wie kent niet het Engelse serviesgoed met de meest sierlijke (bloem)motieven? In deze workshop, geschikt voor beginners en gevorderden, gaat men onder leiding van Yvonne Alting aan de slag met deze typisch Engelse motieven en maakt met verschillende technieken zoals sjabloneren een prachtige collage.
Route 65 – woensdag 21 februari, 10.00 uur
Route 65 – 'Nicholas Nickleby' (film)

'Nicholas Nickleby' is een dramafilm naar het gelijknamige boek van de bekende Engelse schrijver Charles Dickens. Wanneer de vader van Nicholas sterft reizen hij en zijn familie naar Londen om hulp te zoeken bij hun rijke oom Ralph, maar die blijkt niet het beste met de familie voor te hebben.
Route 65 – woensdag 21 februari, 10.00 uur
Pieter Derks - 'Spot'

In 'Spot' keert Pieter Derks de wereld opnieuw binnenstebuiten. Hij heeft zich voor deze voorstelling maar één ding voorgenomen: alles dat zichzelf serieus neemt moet bespot, zodat we een hele avond opgelucht kunnen lachen om de wereld, het nieuws en nog belangrijker: onszelf. “Pieter Derks houdt de zaal een onontkoombare spiegel voor.” (Algemeen Dagblad ****).
Cabaret – woensdag 21 februari, 20.15 uur
Bambie & Eef van Breen Group

Bambie is terug en dat werd tijd. Daar gaat het dan ook over. De mimetheatergroep van Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter gaat samen met de muzikanten van de Eef van Breen Group in gevecht met de tijd. Een minuut wachten kan eindeloos duren. Een jaar is soms bizar snel voorbij. Terwijl de klok machinaal de milliseconden wegtikt, is ons besef van tijd wonderbaarlijk rekbaar. Het ene moment leef je vanuit het idee van een oneindige tijd, het volgende moment schrik je ervan dat de zomers die je nog hebt, te tellen zijn. Het theater is dè plek waar je dit elastische tijdsbesef manifest kan maken. Dat gaan drie mimers en drie muzikanten doen in Bambie's achttiende voorstelling.
Muziektheater – donderdag 22 februari, 20.15 uur
Route 65 – The Visitors

Swing mee met de Britse hits uit de jaren zestig en zeventig! Het muzikale viertal The Visitors speelt een mix van Britse pop- en folknummers die voor velen een feest van herkenning zullen zijn. De meerstemmige zang wordt begeleid door (akoestische) gitaren, banjo, mandoline, mondharmonica en percussie.
Route 65 – vrijdag 23 februari, 16.00 uur
'Like A Bat Out Of Hell' (concert)

Het epische classic rockalbum 'Bat Out Of Hell', geschreven door muzikaal genie Jim Steinman en bekend van de gepassioneerde uitvoering door Meat Loaf, bestaat veertig jaar. Stergitarist Menno Gootjes van de progressive rockformatie Focus gaat met zijn ambitieuze project 'Like A Bat Out Of Hell' de uitdaging aan door dit meesterwerk integraal live te vertolken: een primeur! Hiervoor heeft hij een uitgebreide band samengesteld met de beste muzikanten en topvocalisten. Verwacht niet alleen een volledige uitvoering van 'Bat Out Of Hell' (met onder meer 'Paradise By The Dashboard Light' en 'You Took The Words Right Out Of My Mouth'), maar ook meer hits en live-klassiekers van Meat Loaf plus verrassende extra's.
Muziek – vrijdag 23 februari, 20.15 uur
Jamiroquai Tribute

Na odes aan Herbie Hancock en Sérgio Mendes brengt funkband Jamiro dit seizoen de legendarische muziek van Jamiroquai tot leven! De acid jazzformatie Jamiroquai, met de excentrieke leadzanger Jay Kay, veroverde de hitlijsten in de jaren negentig met singles als 'Virtual Insanity', 'Seven Days in Sunny June' en 'Cosmic Girl'. De tributeband evenaart de unieke smeltkroes van funk, jazz en crispy dancebeats van Jamiroquai en brengt zowel grote hits als onbekende parels. Voor deze funky tribute gaan de stoelen uit de Rodi Media-zaal en met podiumbeest Wayne als frontman staat de band garant voor een spetterende show. Just dance!
Staconcert – zaterdag 24 februari, 20.15 uur
Cool Comedy Café

Deze avond is de MC niemand minder dan Mino van Nassau. Hij combineert hilarische stand-up comedy met zijn opvoeding in Nederland door zijn Indiase ouders. Mino maakt ook graag grappen over zijn ervaring in het bedrijfsleven. De afsluiter is een gevestigde cabaretier en theatermaker: Robbert Jan Proos. Robbert Jan heeft al meerdere avondvullende voorstellingen op zijn naam staan, waarmee hij hoge ogen heeft gegooid. De stand-uppers die u vanavond in actie zult zien zijn onder anderen Wietske Dijkstra, Nicky Roeg, Henk Huisstede en Matthijs Dordregter (namen onder voorbehoud).
Stand-up comedy – zaterdag 24 februari, 22.00 uur
Kaarten voor voorstellingen en optredens kunnen gereserveerd worden via www.coolkunstencultuur.nl.