Riddles in Halfweg

Nieuws
(archieffoto)
(archieffoto) rodi.nl

URSEM - Vijf mannen uit Heerhugowaard en omgeving, samen goed voor - pak 'm beet - 180 jaar muziek maken, vonden elkaar in een genre dat geen van hen ooit in het openbaar speelde: Ierse volksmuziek. In De Swan gaven ze hun eerste concert en dat smaakte naar meer! Zondag 15 april staan de Riddles in eetcafé Halfweg aan de Walingsdijk 30 in Ursem.
De Riddles komen uit de wereld van harmonie en fanfare, oude stijl jazz en dweilorkest, pop en rock. Wat begon als min of meer een grap mondde uit in een voorstelling van bekende tot minder bekende liedjes, in een voor Ierse muziek ongebruikelijke instrumentale bezetting.,,Het leuke van Ierse volksmuziek is dat ieder liedje een verhaal vertelt en als je al die verhalen aan het eind van het concert optelt heb je een beeld van de geschiedenis en landsaard van Ierland", aldus bandlid Peter Mud.
Het concert in Ursem begint om 16.00 uur; de toegang is gratis. Voor de liefhebbers worden Ierse drankjes geserveerd. Ook kan er na het concert worden deelgenomen aan een Ierse maaltijd. Kosten daarvan zijn € 12,50. Wel vooraf even aanmelden via 072-5021264.