TAS presenteert bomvol vakantieprogramma - Escape-room, Mid Summer Event, kamp en huttenbouw op de agenda

Nieuws
De huttenbouw staat al jaren op de agenda tijdens de zomervakantie. (archieffoto)
De huttenbouw staat al jaren op de agenda tijdens de zomervakantie. (archieffoto) rodi.nl

HEERHUGOWAARD - De meivakantie is nog maar net afgelopen, maar bij TAS jongerenwerk zijn ze alweer druk bezig met de zomervakantie die over negen weken begint. De jongerenwerkers hebben een geweldig programma samengesteld, die garant staan voor zes weken lang plezier. Waardse kinderen tussen de vier en vijftien jaar kunnen avonturen beleven, lol maken, meedoen aan de grote speldag of mee op minikamp met een spannend avondspel. Het wordt dus weer een fanTAStische zomer. Om vast in de juiste stemming te komen is het woensdag 13 juni eerst Nationale Buitenspeeldag. De vrijwilligers van TAS hebben tussen 14.00 en 16.00 uur allerlei leuke spellen klaargezet aan het Van Eedenplein 3. Kinderen kunnen die middag gratis kunnen meedoen.
Er staan heel wat bijzondere uitjes op de planning in het zomerprogramma van TAS. Zo kunnen kinderen van acht tot en met veertien jaar zondag 22 juli lasergamen en een escape-room spelen bij FORT-treffelijk; de middag wordt afgesloten met heerlijke pannenkoeken. Voor de kleinere kinderen - die van vier tot en met acht jaar - staat donderdag 26 juli een uitje naar Sprookjeswonderland in Enkhuizen op het programma. Zij gaan dan in kleine groepjes met een begeleider het park door. Vrijdag 3 augustus wordt voor de kinderen van zeven tot en met veertien jaar een echte high tea georganiseerd, met lekkere zoete en hartige hapjes. Tegelijkertijd kunnen ze mooie prijzen winnen met de 'Bonte Bingo'. Zaterdag 4 augustus is het tijd voor het Grote Mid Summer Event, het grote zomerspektakel op het Van Eedenplein met te gekke spellen, springkussens en veel avontuur voor kinderen van vier tot en met veertien jaar. Bij mooi weer zijn er waterspelen.

Avontuurlijk kamp

Onlangs ontvingen de vrijwilligers van TAS een prachtige cheque van Lidl Heerhugowaard. Met dat geld is een avontuurlijk kamp georganiseerd voor de jeugd van acht tot en met vijftien jaar, dat donderdag 9 en vrijdag 10 augustus plaatsvindt bij Het Boshuis in Wieringerwerf. De vrijwilligers zijn een kei in het bedenken van spannende avondspelen en grappige, leuke en boeiende activiteiten in het bos en stellen alles in het werk om er een onvergetelijke trip van te maken.
'Het elfje en het troepmonster'

Dinsdag 14 augustus is er een activiteit voor kinderen van alle leeftijden: de theatervoorstelling 'Het elfje en het troepmonster' bij TAS aan het Van Eedenplein. Els danst in het bos, zoals altijd. Maar opeens regent het afval op haar hoofd. Plastic flessen, chips zakken en nog veel meer. Verbaasd kijkt ze naar de rommel; waar komt die troep opeens vandaan? Willem Wolf weet het ook niet en het bos verdwijnt steeds verder onder het zwerfvuil, want het troepmonster blijft alles op de grond gooien. En bovendien komt het monster steeds dichterbij. Als dat maar goed afloopt... Na afloop kunnen zeven- tot en met veertienjarigen meedoen aan een theaterworkshop, waarbij ze een voorstelling in elkaar zetten waar vrienden en bekenden later die middag naar kunnen gaan kijken.
Huttenbouw

In de laatste weken van de zomervakantie staan nog twee geweldige activiteiten op de agenda. Woensdag 22 augustus kunnen kinderen van zeven tot en met twaalf jaar mee naar de Linnaeushof, waar ze ouderwets kunnen spelen, springen, rennen, ravotten en lol maken. En maandag 27 tot en met donderdag 30 augustus is het tijd voor de huttenbouw voor de jeugd vanaf zeven jaar. Het thema is dit jaar 'Kermis' en er wordt gebouwd op het plein van basisschool de Kleine en Grote Beer aan de Plutolaan 2a. De kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop en meer dan helft is al weg.
Meer informatie, bijvoorbeeld over de kosten en de tijden, is te vinden op www.tasheerhugowaard.nl. Kaarten gaan vrijdag 25 mei van 17.00 tot 20.00 uur in de voorverkoop. Vrijwilligers van TAS zitten dan aan het Van Eedenplein 3 klaar om inschrijvingen te noteren. Betalen kan contant, met een Tikkie of met Huygenpas; er is geen pin mogelijkheid. Na deze inschrijfdag zijn de overgebleven kaarten via tasactiviteiten@gmail.com te bestellen; vóór 25 mei kan er niet online worden gereserveerd.