Gratis per boot van Heerhugowaard naar Langedijk

Nieuws

HEERHUGOWAARD - De Broekervaart, een gratis bootverbinding tussen Heerhugowaard en Langedijk, is zaterdag 2 juni van start gegaan. Dit jaar zal de dienst ook nog op drie andere zaterdagen worden aangeboden. De bootverbinding is een proef van de gemeenten Heerhugowaard en Langedijk en heeft tot doel toeristen maar ook inwoners uit de regio kennis te laten maken met de toeristisch-recreatieve waarden van beide gemeenten.
De boot, waarop ruim veertig passagiers mee kunnen, vaart van de opstapplaats Westdijk bij fietsbrug De Krul in Heerhugowaard naar het Havenplein in Broek op Langedijk en weer terug. In Broek op Langedijk kunnen mensen dan overstappen op een van de drie historische akkerschuiten die door het Oosterdelgebied varen.
De start van De Broekervaart viel samen met de opening van het Sloepennetwerk Noord-Holland Noord, waarvan het Vaarroutenetwerk Langedijk onderdeel is. De bedoeling is dat de dienst later dit jaar, tijdens een aantal evenementen in Langedijk, opnieuw ingezet wordt.
Meer informatie op www.broekervaart.nl.