Werkzaamheden en afsluitingen Westfrisiaweg

Nieuws

REGIO - In augustus vinden twee grote wegwerkzaamheden plaats binnen het project N23 Westfrisiaweg. De provincie Noord-Holland wijst weggebruikers op de afsluitingen en omleidingen die tijdens de werkzaamheden gelden.
Op de kruising Jaagweg (N243) en Braken (N507) vinden van 24 tot en met 27 augustus wegwerkzaamheden plaats. Tijdens deze werkzaamheden is dit deel van de weg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het fietspad langs de N243 en de N507 is vanwege de werkzaamheden van 9 augustus tot en met 27 augustus afgesloten voor (brom)fietsers. Al het verkeer wordt omgeleid.

Houtribdijk (N302)

Op de kruising N302/N506 bij Enkhuizen vinden van 31 augustus tot en met 3 september diverse werkzaamheden plaats. Hierdoor is de kruising en daarmee ook de Markwaardijk/Houtribdijk tussen Enkhuizen en Lelystad gedurende de werkzaamheden gesloten voor al het verkeer. Het verkeer moet rekening houden met een aanzienlijke omleiding en extra reistijd.
N23 Westfrisiaweg

Vanaf eind 2018 rijdt het verkeer tussen Alkmaar en Enkhuizen over de nieuwe N194 (Braken) en N307 (Westfrisiaweg). De provincie Noord-Holland zorgt in het project N23 Westfrisiaweg met haar partners voor deze nieuwe verbinding. Dit verbetert de doorstroming van het verkeer, de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in de regio. Ook bevordert het de economie en werkgelegenheid. Bouwbedrijf Heijmans bouwt de weg.
Meer informatie op www.n23westfrisiaweg.nl en www.noord-holland.nl.