Team Bos & Jongewaard weer in touw voor Lymph&Co

Nieuws
Met al hun vrienden van Team Bos & Jongewaard zamelen Lex en Jeroen geld in voor lotgenoten die ook de kans verdienen op een succesvolle behandeling.
Met al hun vrienden van Team Bos & Jongewaard zamelen Lex en Jeroen geld in voor lotgenoten die ook de kans verdienen op een succesvolle behandeling. (Foto: aangeleverd)

HEERENVEEN - Team Bos & Jongewaard is op dit moment weer aan de bak voor de Hollandse 100.

Zoals ieder jaar gaat een team Langedijkers naar Thialf om deel te nemen aan het sportieve evenement ’de Hollandse 100’. Tijdens dit evenement wordt er 10 kilometer geschaatst en 90 kilometer gefietst voor de stichting Lymph&Co. Met het opgehaalde geld wordt onderzoek gedaan naar de aard en behandeling van lymfklierkanker, en wordt er meer aandacht gevraagd voor deze vorm van kanker.

Het initiatief voor deelname komt van Lex Jongewaard en Jeroen Bos. Beide hebben in 2015 deze ziekte overwonnen en in 2016 voor het eerst het initiatief beetgepakt om geld in te zamelen. De eerste editie daarvan kwam voor deze mannen allebei nog te vroeg, want ze zaten nog in het chemo-traject, maar ze besloten samen voor de volgende editie te gaan. Sindsdien doen ze ieder jaar mee aan het evenement, maar de motivatie om de stichting te steunen is in het geval van Lex geval alleen maar groter geworden doordat er in 2021 opnieuw slecht nieuws volgde, en hij wederom de strijd tegen kanker aan moest gaan. Gelukkig gaat het weer goed met Lex en doet hij vandaag mee aan de Hollandse 100.

Ook het verhaal van Jeroen Bos kent heel wat ups en downs. Toen hij begin 2015 voor het eerst de diagnose kreeg, was ie strijdbaar en hoopvol en kon hij de ziekte het hoofd bieden. In 2021 is de ziekte voor de derde keer teruggekomen en heeft hij na een zware chemobehandeling een stamceltransplantatie gekregen. Zowel fysiek als mentaal was dit heel zwaar. Nu, twee jaar later, is hij vooral heel dankbaar dat hij zo veel geluk heeft gehad en weer vooruit kan kijken. 

Met al hun vrienden van Team Bos & Jongewaard zamelen Lex en Jeroen geld in voor lotgenoten die ook de kans verdienen op een succesvolle behandeling. Inmiddels is door dit mooie team al € 12000 opgehaald. Op www.dehollandse100.nl/teams/bos-jongewaard kun jij het team ook steunen door geld te doneren!