Bot Waarderingsfonds geeft Noordender Ontmoeting en Contact steuntje in de rug

Nieuws
De senioren van de NOC werden verrast door de comitéleden van het Bot Waarderingsfonds, die een cadeautje kwamen brengen.
De senioren van de NOC werden verrast door de comitéleden van het Bot Waarderingsfonds, die een cadeautje kwamen brengen. (Foto: AG Heeremans Photography)

HEERHUGOWAARD- DE NOORD - Wat een enorme verrassing voor de Stichting Noordender Ontmoeting en Contact (NOC). Donderdagavond 6 april waren de senioren gezellig een kopje koffie aan het drinken en aan het bijpraten met elkaar in Dorpshuis de Noord, toen de vier bestuursleden van het Bot Waarderingsfonds ineens kwamen binnenvallen. En zij kwamen niet met lege handen...

Het Bot Waarderingfonds is een comité dat namens Bot Bouw jaarlijks een aantal projecten mag belonen met een geldbedrag, met als doel het vrijwilligerswerk in het Heerhugowaardse samenleving te waarderen en te stimuleren. Dit jaar is de NOC een van de gelukkigen die in de bloemetjes gezet worden. Ruim vijftien jaar geleden werd door Janet Wester, Toos Mooij, Gea Klercq, Tonnie Rozing, Riet Beers en Ria Boekel het initiatief genomen kwetsbare senioren in De Noord met elkaar in verbinding te brengen. Met veel enthousiasme organiseren zij met regelmaat koffieochtenden in de pastorie van de Heilig Hart-kerk en gezamenlijke maaltijden in het dorpshuis voor deze groep ouderen. Dankzij een trouwe groep vrijwilligers kunnen senioren die slecht ter been zijn of wat verder weg wonen worden opgehaald. Zo nu en dan wordt er een uitstapje georganiseerd, bijvoorbeeld naar tuincentrum De Boet of met Taxi Thijs naar een dierenpark of evenement in de buurt. Een paar keer per jaar zijn er bingomiddagen en creatieve activiteiten.

Stimulans

NOC heeft het niet breed en is dus heel blij met de cheque ter waarde van 1.000 euro die ze ontvangt van het Bot Waarderingsfonds. “Zie het als een stimulans om door te blijven gaan met wat jullie al vijftien jaar met zoveel inzet en enthousiasme doen”, vertelt voorzitter van het Bot Waarderingsfonds Frits Weel. Van de ouderen wordt een kleine eigen bijdrage gevraagd voor de koffieochtenden en de maaltijden, maar dat weerhoud hen er niet van om in groten getale te komen. Janet: “Elk jaar krijgen we subsidie van de gemeente en we doen ook zeker ons best om fondsen en organisaties aan te schrijven voor een kleine gift of ondersteuning. Alle beetjes helpen. Elk jaar moeten we enkele senioren missen door verhuizing of overlijden en we doen erg ons best om deze plekken weer op te vullen. We hopen hier nog jaren mee verder te kunnen gaan en ook dat de gemeente ons blijft steunen. Deze schenking van het Bot Waarderingsfonds is een prachtige basis voor ons voor de komende jaren.”


Noordender Danny Overtoom reikte de bloemen namens Bot Bouw uit aan Riet Beers. - (Foto: AG Heeremans Photography)

Keuzecommissie

Het Bot Waarderingsfonds is in 1987 opgericht bij gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Bot Bouw. Voorzitter Frits Weel is vanaf het begin lid van de keuzecommissie, Patricia Smagge en Danny Overtoom zijn er later bij aangeschoven en Mariek van Nierop nam begin dit jaar de plaats in van Eugènie Herlaar, die na 35 jaar een stap terug deed. Frits: “Vrijwilligerswerk heeft een stimulans zoals deze ook echt wel een beetje nodig. Vooral als je weet dat de club van vrijwilligers steeds kleiner wordt. En dat is jammer, want je krijgt er zoveel voldoening en dankbaarheid voor terug. Zoals jullie hier bij het NOC al nadrukkelijk hebben bewezen.”