Het Nationale Buurtonderzoek 2023: Hoe leefbaar is jouw buurt?

Nieuws
Vorig jaar werd de Haagse Vogelbuurt uitgeroepen tot best gewaardeerde buurt van Nederland.
Vorig jaar werd de Haagse Vogelbuurt uitgeroepen tot best gewaardeerde buurt van Nederland. (Foto: Aangeleverd)

REGIO – Wat is de beste buurt van Nederland en wat is daarvoor nodig? Vorig jaar werd de Vogelwijk in Den Haag bekroond tot de best gewaardeerde buurt. Dit bleek uit het jaarlijkse buurtonderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam en buurtplatform Nextdoor. Prettig buurtcontact bleek daarin van groot belang voor het creëren van een fijne leefomgeving.

Het jaarlijkse onderzoek is terug en hoort graag jouw mening! Benieuwd hoe goed (of slecht) bewoonbaar jouw buurt is ten opzichte van andere buurten in Nederland? Vul dan de vragenlijst in en beoordeel jouw buurt: Vragenlijst Nationale Buurtonderzoek 2023

Samen bouwen aan een fijne buurt

Nextdoor voert samen met de Vrije Universiteit Amsterdam jaarlijks onderzoek uit naar de leefbaarheid in buurten door heel Nederland. Vorig jaar is er onder ruim 32.000 buren uit meer dan 222 gemeenten in Nederland onderzoek gedaan.

Het onderzoek richt zich op zes belangrijke thema’s in de omgeving, namelijk: het contact met buren, het helpen van buren, de sociale cohesie in de buurt, de voorzieningen in de buurt, de ervaren veiligheid in de buurt en gevoelens van eenzaamheid en sociaal vertrouwen. 

Iedere buurtbewoner kan de vragenlijst invullen en de resultaten van het onderzoek worden bekendgemaakt in september 2023.