Jasper Nieuwenhuizen verlaat Dijk en Waardse politiek en wordt wethouder in Alkmaar

Nieuws
Jasper Nieuwenhuyzen wordt wethouder in buurgemeente Alkmaar.
Jasper Nieuwenhuyzen wordt wethouder in buurgemeente Alkmaar. (Foto: AG Heeremans Photography/archief)

DIJK EN WAARD - Het was wel wennen toen begin 2022 het eerste college van Dijk en Waard bekend werd: geen Jasper Nieuwenhuizen als wethouder. Hij was het toch die van 2014 tot aan de fusie van Langedijk en Heerhugowaard één van de sterke pijlers van het toenmalige college van Langedijk was? 

Door Ben Wansink: ‘De herbenoeming in het college van de nieuwe gemeente leek logisch en dat hij geen wethouder werd was voor velen een verrassing. Hij werd gepasseerd ten faveure van partijgenoot Falco Hoekstra die echter in december van 2022 gedwongen werd af te treden na een breuk binnen de coalitie. Daarover hoeft niet over uitgeweid te worden, inmiddels is zijn plaats ingenomen door Fred Ruiten (ChristenUnie).

Ambities

Jasper Nieuwenhuizen bleef wel aan als gemeenteraadslid maar de vraag was altijd voor hoelang? Dat zijn ambities hoger liggen is in de loop der jaren duidelijk geworden. Misschien dat zijn partij, de VVD, zich wel eens achter de oren gekrabd heeft. 

Nu zal dat zeker zo zijn: Jasper wordt immers wethouder in Alkmaar. De stad waar de laatste maanden de partijen middels moddergooien en achterklap een politiek zieke situatie lieten ontstaan. De wethouders, waaronder oud-raadslid en oud-wethouder Ad Jongenelen, ruimden het veld. 

Voordelen

Wie wil in zo’n leeuwenkuil stappen, wordt het geen lopen op eieren? Jasper Nieuwenhuizen stapt er vol overtuiging in. Hij heeft al in voldoende mate laten zien dat door zijn ervaring, kennis van zaken en verbale kwaliteiten hij niet bang hoeft te zijn voor weerstand en problemen. Die overtuiging deel ik en weet dat heel Dijk en Waard de inwoner van Sint Pancras veel succes wenst. Een Dijk en Waarder in de politieke arena van Alkmaar kan ook voor Dijk en Waard zijn voordelen hebben! In de toekomst zie ik onze plaatsgenoot nog wel eens burgemeester van een mooi dorp worden!’