Leerlingen Paus Johannesschool wandelen voor water

Nieuws
Samen met mascotte Oehlie tonen de leerlingen van de Paus Johannes trots de opbrengst.
Samen met mascotte Oehlie tonen de leerlingen van de Paus Johannes trots de opbrengst. (Foto: Aangeleverd)

DIJK EN WAARD - De leerlingen van de groepen 7 en 8 - in totaal 74 kinderen - van de Paus Johannesschool in Sint Pancras hebben woensdag 31 mei ruim 1.300 euro opgehaald voor Simavi. Rotary Dijk en Waard heeft daarnaast nog een donatie gedaan van 500 euro. In totaal is er dus ruim 1.800 euro opgehaald voor het goede doel!

De sponsorloop Wandelen voor Water heeft als doel geld op te halen voor betere watervoorzieningen in Afrika. De kinderen van de Paus Johannesschool hebben de afgelopen weken in de klas geleerd hoe hun leeftijdsgenootjes in Afrika aan water komen. Vaak moeten deze kinderen kilometers lopen om bij een waterput te komen en vervolgens met een grote, zware ton water teruglopen naar huis. 

Om een beetje te ervaren hoe zwaar dat is, zijn de leerlingen van de Paus Johannes samen met Rotary Dijk en Waard deze sponsorloop aangegaan. Zij hebben 6 kilometer gelopen door Sint Pancras en mochten het extra zwaar maken door 6 liter water op hun rug mee te dragen. 

Dieuwertje Blok

Voor de start van de sponsorloop wenste tv-presentatrice Dieuwertje Blok, ambassadeur van Wandelen voor Water, de kinderen succes via een videoboodschap. Oehlie, de mascotte van speelparadijs MonkeyTown, verzorgde het startschot, waarna de stoet kinderen op pad konden. Een leerzame ervaring voor allemaal en een prachtig resultaat!