Heerhugowaarder Fred Grifhorst rijdt Gumball 3000 Rally

Nieuws
Grifhorst rijdt mee in een behoorlijk opvallende wagen.
Grifhorst rijdt mee in een behoorlijk opvallende wagen. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - De Heerhugowaardse ondernemer Fred Grifhorst neemt met zijn in het oog springende Lamborghini Huracán STO deel aan de Gumball 3000 Rally. Grifhorst is een van de weinigen die een plek heeft gekregen in de exclusieve roadtrip die zaterdag 10 juni van start gaat in Edinburgh. Vanuit de Schotse hoofdstad rijden honderd bolides in colonne naar de finish, zaterdag 17 juni in Porto Montenegro.

Grifhorst wilde al langer deelnemen aan de rally die in 1999 voor het eerst werd gehouden. Nu het dan eindelijk zo ver is, gaat er een droom in vervulling voor de Heerhugowaarder. Als autoliefhebber daagt hij zichzelf graag uit en dat is de reden dat hij dit jaar meerijdt in de Gumball 3000. “Het is een rally van omgerekend 4.800 kilometer. Een mooie afstand om te rijden met andere bijzondere auto’s en deelnemers”, aldus Grifhorst. De ondernemer draagt met zijn deelname ook bij aan de Gumball 3000 Foundation. Deze stichting helpt kansarme jongeren aan een betere toekomst.

Opvallende bolide

De opvallende lichtblauwe Lamborghini Huracán STO met oranje elementen van Grifhorst is een ware bezienswaardigheid, aangezien de Italiaanse autofabrikant slechts een beperkt aantal auto’s van dit model heeft gemaakt. Dat komt met name door de complexe constructietechniek die is gebruikt om de voertuigmassa van de sportwagen omlaag te brengen. Zo is driekwart van de carrosseriepanelen van de sportwagen vervaardigd van koolstofvezel. Dankzij een V10-motor en 640 pk heeft de straatracer een topsnelheid van 310 kilometer per uur.

Meer over de race vind je op de (Engelstalige) website gumball3000.com.