LSVV verliest en speelt het nieuwe seizoen in de tweede klasse

Helaas houdt het op voor LSVV in de eerste klasse.

LSVV speelde gisteravond een belangrijke wedstrijd tegen ZSGOWMS, een wedstrijd in de nacompetitie voor behoud in de eerste klasse West 1. Vanwege de tiende plek werd thuis gespeeld tegen een van de overgebleven winnaars van de eerste ronde, te weten: ZSGOWMS uit Amsterdam.

LSVV begon goed met in hun eerste aanval over links door Martijn Grooff een schot op doel onbereikbaar voor hun keeper echter ging rakelings langs de tweede paal. Zowel LSVV als hun tegenstander, waarvan laatstgenoemde veel terug speelden op hun keeper met aan beide kanten weinig tot geen kansen.

Alleen in de 34e minuut wist Maik den Iseger met zijn specialiteit een strakke kopbal maar kwam helaas tegen de buitenkant van de paal. Verder nog in de 38e minuut vanuit een vrije trap door Bas Kansen maar werd gepakt door hun lange keeper. Kortom een eerste helft waarin teams elkaar aftasten zonder te scoren. In de tweede helft begon LSVV met een goede aanval over links door Martijn Grooff via paal/lat in handen van hun keeper.

ZSGOWMS speelde steeds sterker met meer passie en in de 49e minuut over rechts een keihard strak schot op doel door Stephane Apagui 0-1. De tegenstander van LSVV kwam steeds meer sterker in hun spel. Bij hun aanval over rechts in de 54e minuut matig verdedigd door Dennis Toorenburg maar werd uitstekend gepakt door Job Rouwhorst. LSVV-trainer Gidon Reinders Folmer bracht 3 wissels in t.w. voor Dennis Toorenburg, Sven de Ruiter en Kick van den Berg kwamen Brian-Paul Tesselaar, Joost Groenveld en Finn Groot. Ook hun tegenstander wisselde Gregory Nelson voor Yassine Farah.

Pas in de 70e minuut hervond LSVV zich met uitstekend samenspel en goede kansen. In de 85e minuut op een scherpe voorzet van Martijn Grooff wist Brian-Paul te scoren en bracht de stand op 1-1 wat uiteindelijk 2x 15 minuten verlenging inhield.

De strijd ging over en weer met een corner die uitstekend door LSVV-keeper Job Rouwhorst werd gepakt. ZSGOWMS kwam met een sterke tegenstoot die eindigde op de lat en LSVV’s tegenstoot ging net naast. Bij LSVV werd Brian-Paul Tesselaar gewisseld door William van der Leeden. In de tiende minuut van de eerste verlenging een aanval over links bracht hun tegenstander door Noureddine Harrouni de stand op 1-2. Bij LSVV werd Martijn Grooff gewisseld door Thom van Overbeek. LSVV ging vol in de aanval door lange ballen te spelen op hun sterke aanvallers hetgeen helaas geen tegen doelpunten opleverden.

Met helaas in bijna de laatste minuut van de tweede verlenging bracht ZSGOWMS de stand op 1-3.

Een grote teleurstelling voor het LSVV-team en hun fans.