Gummball in de polder is terug in Heerhugowaard

Nieuws
Gummball in de polder: toeren langs bijzondere plekjes.
Gummball in de polder: toeren langs bijzondere plekjes. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD – Na drie jaar van afwezigheid gaat zaterdag 23 september de elfde editie van Gummball in de Polder weer van start, het grootste jaarlijkse fundraising evenement van de Tafelronde 144 Heerhugowaard (RT144). Het volledige bedrag komt ten goede aan verschillende lokale goede doelen.

Dit jaar wordt onder meer gereden voor de wens van een tiener die door een vreselijke ziekte en de gevolgen van de behandeling niet kan zijn die ze hoort te zijn. Haar ouders denken dat een hulphond verlichting kan brengen in haar leven. Maar de financiering gaat zonder hulp niet lukken. Daarnaast zal een deel van de opbrengt gaan naar de aanschaf van een nieuwe trekker voor een zorgboerderij. Zonder trekker kan daar het gras niet gemaaid worden voor de nodige hooi, de hooibalen niet worden verplaatst en de paardenbak niet worden getrokken. Kortom, die trekker is nodig!

Actief en inspirerend

Al ruim 45 jaar zet de RT144 zich in voor lokale, landelijke en internationale goede doelen. De Tafelronde is een actieve en inspirerende organisatie die zich kenmerkt door vriendschap, persoonlijke ontwikkeling en het klaarstaan voor de samenleving. Dit jaar zetten zij zich onder meer in voor Stichting Hulp voor Minima waaraan na een succesvolle oliebollenactie een mooie donatie kon worden gedaan.

Geweldige beleving

De Gummball begon als een klein tourevenement voor tafelaars en partners, maar groeide uit tot een prachtig evenement met meer dan 100 deelnemers. De intentie is altijd hetzelfde gebleven: een geweldige beleving voor de deelnemers en een fantastische opbrengst voor het goede doel. Dit jaar verzamelen de deelnemers zich om 09.00 op ’t Stadsplein in Heerhugowaard. Aan de hand van een bolletje-pijltje route zullen de speciale auto’s door mooie en bijzondere plekken in de polder worden geleid. Voor veel deelnemers betekent dit dat zij over wegen en paadjes rijden die soms slechts enkele kilometers van huis zijn, maar toch onbekend. Juist deze weggetjes maken de toertocht zo bijzonder. 

De deelnemers kunnen genieten van een heerlijke lunch en diner op een toplocatie. De dag wordt afgesloten met een veiling en prijsuitreiking voor de beste Gummballer. 

Wil je meer weten over dit fantastische evenement, kijk dan op www.gummballindepolder.nl.