Samen tegen vereenzaming: vriendschappelijk huisbezoekers gezocht

Nieuws
Wil jij helpen vereenzaming tegen te gaan? Meld je dan aan als vrijwilliger.
Wil jij helpen vereenzaming tegen te gaan? Meld je dan aan als vrijwilliger. (Foto: Getty Images)

HEERHUGOWAARD - In een samenleving waarin vereenzaming een groeiend probleem is, roept Wonen Plus Welzijn Dijk en Waard op tot actie. De organisatie is op zoek naar betrokken vrijwilligers in Heerhugowaard en omgeving voor de dienst Vriendschappelijk Huisbezoek. Je krijgt hierbij de kans om een lichtpuntje te zijn in het leven van mensen met een beperkt sociaal netwerk.

Help mee tegen vereenzaming

Vriendschappelijk Huisbezoek gaat verder dan alleen een bezoekje. Als vrijwilliger zul je met enige regelmaat iemand bezoeken en samen activiteiten ondernemen die aansluiten bij de behoeften en wensen. Denk hierbij aan gezellig koffie of thee drinken, een praatje maken, een spelletje doen, een stukje wandelen, samen de krant lezen, of samen een activiteit bijwonen. Jouw inzet en betrokkenheid maken het verschil in het leven van deze mensen.

Spreekt dit je aan? Word dan vrijwilliger Vriendschappelijk Huisbezoek en breng vreugde in het leven van anderen.

Voor meer informatie en om je aan te melden als vrijwilliger, kun je contact opnemen met Chantal Gonggrijp of Monica Reisser. Dat kan telefonisch via 072-5717170 of met een email naar vriendschappelijkhuisbezoek@wonenpluswelzijn.nl.