Langedijker Siem Entius (102) overleden

Nieuws
Siem Entius op zijn verjaardag, toen burgemeester Poorter hem persoonlijk kwam feliciteren.
Siem Entius op zijn verjaardag, toen burgemeester Poorter hem persoonlijk kwam feliciteren. (Foto: Archief)

NOORD-SCHARWOUDE - Met zijn 102 jaar was Siem Entius een van de oudste Langedijkers. Bij zijn verjaardag op 1 mei kwam burgemeester Maarten Poorter nog langs om hem te feliciteren. Eindelijk, na twee jaar waarin het vanwege corona zijn verjaardag niet kon vieren. Donderdag 21 september overleed hij, in het bijzijn van zijn naaste familieleden, vredig in zijn slaap.

Ondanks zijn hoge leeftijd was Entius nog helder van geest. Hij woonde nog op zichzelf aan de Platte Ven en bezocht iedere week zijn vriendin in Buitenzorg. Daarnaast vulde hij zijn dagen met het lezen van de krant en voetbal kijken op tv. Als het even kon, zat hij ‘s middags op zijn hometrainer om een stukje te fietsen. Het hield hem soepel.

Ook volgde hij ‘zijn cluppie’ LSVV nog altijd op de voet. Entius heeft altijd een actief en betrokken leven geleid. Betrokkenheid was er zeker bij LSVV, waar hij vele jaren in het bestuur zat, zelfs een aantal jaar als voorzitter actief was en tot erelid was benoemd. Tot aan de laatste weken aan toe wilde hij alles weten wat er binnen de club gebeurde. 

‘Meerdere LSVV-leden hebben (familie-)banden met of warme herinneringen aan Siem Entius en LSVV wenst de familie van Siem dan ook veel sterkte toe bij het verwerken van zijn overlijden’, schrijft de voetbalclub op haar website. Daar kan de redactie van Rodi Dijk en Waard zich alleen maar bij aansluiten.