Dit zijn de populairste spelers van de Eredivisie 2023-2024

Nieuws
Het belooft een spannend seizoen te worden in de Eredivisie.
Het belooft een spannend seizoen te worden in de Eredivisie. (Foto: Aangeleverd)

REGIO – De Eredivisie valt onder de top 10 grootste voetbalcompetities ter wereld. Dat brengt ook een heleboel voetbalsterren mee naar Nederland. Bestetester.nl onderzocht op basis van data vanuit de sociale media platformen wie de populairste Eredivisie-spelers van dit moment zijn. 

Bestetester.nl deed onderzoek naar de populariteit en performance van de Eredivisie spelers voor het seizoen 2023/2024. 

Santiago Gimenez

De Mexicaanse sensatie van Feyenoord Om mee te beginnen hebben we de Mexicaanse sensatie, Santiago Giménez, de sterspeler van Feyenoord. Deze jongeman, 22 jaar oud, heeft de harten van de fans gestolen door indrukwekkende cijfers neer te zetten afgelopen seizoen. Giménez was goed voor 28 goals en 4 assists in maar liefst 50 wedstrijden. Dit zijn indrukwekkende statistieken, maar niet alleen op het veld scoort hij. Santiago heeft namelijk 1.200.000 volgers op Instagram, behaalt gemiddeld 117.870 likes en 401 comments per post die hij plaatst. Daardoor is de spits niet alleen een ster op het veld, maar is hij ook online de populairste speler van de Eredivisie.

Noa Lang

De attractie van PSV Op plek twee staat Noa Lang, een echte attractie voor de hele Eredivisie. Lang heeft afgelopen seizoen Club Brugge ingeruild voor PSV, waar hij 12 goals en 8 assists heeft gemaakt in 40 wedstrijden. Lang is zeer bekend op social media met 464.000 volgers op Instagram en gemiddeld 66.300 likes en 789 comments per post. Lang is geboren in Capelle aan den IJssel en heeft de jeugdopleidingen bij Feyenoord en Ajax doorlopen.

Joey Veerman

Joey Veerman, de middenveld-maestro van de Eredivisie. Dit is een speler waar mensen speciaal voor naar het stadion komen, met zijn vermogen om het complete spel te lezen met zijn splijtende passes. Veerman is met zijn 24 jaar oud ook een smaakmaker op de social mediakanalen. Hij heeft 62.700 volgers op Instagram, ontvangt gemiddeld 10.800 likes en 162 comments per post. Veerman heeft het afgelopen seizoen 33 wedstrijden gespeeld waarin hij 4 keer scoorde en 10 assists gaf.

Opkomend talent en veteranen 

Opkomende talenten zoals Kenneth Taylor en Brian Brobbey (Ajax) en Quilindschy Hartman (Feyenoord) zijn namen die we in de gaten moeten houden. Taylor heeft bijvoorbeeld al een indrukwekkende aanhang opgebouwd met 101.000 volgers op Instagram.

En laten we de veteranen niet vergeten. Steven Berghuis en Luuk de Jong blijven populaire spelers, met Berghuis die gemiddeld 20.900 likes per post ontvangt en de Jong zelfs 21.500 likes. Benieuwd naar meer details en inzichten? Bekijk hier het volledige rapport. Het belooft een spannend jaar te worden in de Eredivisie!