Weekend van de Wetenschap bij Sterrenwacht Saturnus

Nieuws
De wetenschap fascineert de mensheid al eeuwen.
De wetenschap fascineert de mensheid al eeuwen. (Foto: Pixabay)

HEERHUGOWAARD - Wetenschap is overal en altijd om ons heen, soms zonder dat we het doorhebben. Het is de basis van onze technologie, de geneeskunde en onze kennis over de wereld om ons heen. Maar hoeveel weten we eigenlijk over de wetenschap achter ons dagelijks leven?

Het Weekend van de Wetenschap is hét gratis festival voor jong en oud met wetenschappers, spannende experimenten, boeiende lezingen en inspirerende ontdekkingen. Het festival wordt georganiseerd door NEMO Science Museum in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Sterrenwacht Saturnus heeft de ruimte om je te verbazen en tijdens het Weekend van de Wetenschap kan iedereen een kijkje achter de schermen nemen. ‘Dit weekend staan we stil bij de vraag: ‘Hoe werkt het? en kan jong en oud op zoek naar antwoorden’, laat het bestuur van de sterrenwacht weten. ‘We nemen je graag mee op een fascinerende tocht door onze ruimte. Bij helder weer laten we je graag door onze telescopen naar de sterrenhemel kijken. Niet helder? Er is een alternatief programma.’

In het park naast de sterrenwacht is een planetenpad aangelegd. Negen paaltjes geven via een QR-code informatie over het desbetreffende hemelobject. Zo maak je een wandeling door het zonnestelsel.

Sterrenwacht Saturnus is de volgende dagen geopend: vrijdag 6 oktober van 20.00 tot 22.00 uur; zaterdag 7 oktober van 14.00 tot 17.00 uur en van 20.00 tot 22.00 uur; zondag 8 oktober van 14.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis; een financiële bijdrage is welkom.

Je vindt de sterrenwacht aan de Van Veenweg 98 in Heerhugowaard (ingang tennispark). Kijk ook eens op www.sterrenwachtsaturnus.nl.