Geslaagde gezamenlijke maaltijd in wijkcentrum De Zon

Nieuws
Een flinke opkomst bij de allereerste gezamenlijke maaltijd in brasserie De Zon.
Een flinke opkomst bij de allereerste gezamenlijke maaltijd in brasserie De Zon. (Foto: AG Heeremans Photography)

HEERHUGOWAARD - Wat was het gezellig, woensdagavond 4 oktober in wijkcentrum De Zon! Daar werd voor de eerste keer de gezamenlijke driegangenmaaltijd verzorgd. 

“Dat doen we in eerste instantie voor iedereen die zich eenzaam voelt in de wijk, maar in principe is iedereen welkom. Ook van buiten Heerhugowaard”, vertelt Linda Kamphuis namens Hart voor Heerhugowaard, die de maaltijd organiseert. “We hebben hier een prachtige brasserie waar al veel leuke activiteiten plaatsvinden: Stuif ‘es in op donderdag, de borrel op vrijdag en de knutseluurtjes. Maar een gezamenlijke maaltijd was er nog niet. Die willen we nu elke eerste woensdag van de maand organiseren.”

“We hebben een hoop vrijwilligers vanuit Hart voor Heerhugowaard die we kunnen inschakelen en die gezellig tussen de mensen gaan zitten om mee te eten. En hoe geweldig is het dat er de eerste keer al zo’n 25 man komen eten!? Dat geeft aan dat er een grote behoefte is aan verbindende activiteiten zoals deze.”

Hapje mee-eten?

Wil je volgende keer mee-eten? Dan kun je je tot en met de maandag vóór het diner aanmelden via wijkcentrum De Zon of dinerhvhhw@gmail.com.. De eerstvolgende maaltijd staat gepland voor woensdag 1 november, inloop vanaf 17.30 uur, het eten wordt uitgeserveerd om 18.00 uur. Aanmelden kan dan dus tot maandag 30 oktober.