Studenten Horizon College in actie voor stichting Hartekind

Nieuws
Anderstalige studenten van het Horizon College verkochten de hartvormige lekkernijen voor het goede doel en konden gelijk oefenen met de Nederlandse taal.
Anderstalige studenten van het Horizon College verkochten de hartvormige lekkernijen voor het goede doel en konden gelijk oefenen met de Nederlandse taal. (Foto: Fer Korver Fotografie)

HEERHUGOWAARD - Bij het Horizon College kwamen studenten woensdag 29 november in actie voor stichting Hartekind. In het kader van de actiemaand Hartekind Bakt! maakten studenten van de bakkersopleidingen allerlei lekkernijen in de vorm van een hart, die door anderstalige studenten verkocht werden. Met de actie werd 555 euro opgehaald; de opbrengst komt geheel ten goede aan stichting Hartekind.

Lekker speculaasharten en andere bakkersproducten in de vorm van een hart waar je van gaat watertanden. De leerlingen van de bakkersopleidingen van het Horizon College bakten er een flinke hoeveelheid van om maar zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. De lekkernijen werden door de anderstalige studenten verkocht vanuit een foodtruck voor de school en een kraampje binnen in het pand. Onder hen zijn ook vluchtelingenjongeren, die op deze manier de Nederlandse taal in de praktijk kunnen leren. Vooral de crompoucen en harten van speculaas bleken erg gewild.


Studenten van het Horizon College in actie voor Stichting Hartekind. - (Foto: Fer Korver Fotografie)

Hartekind Bakt!

Dit initiatief van de mbo-studenten is onderdeel van de landelijke actie Hartekind Bakt! Heel de maand november zijn verspreid over Nederland acties opgezet in het kader van de derde editie van Hartekind Bakt! Op verschillende locaties werden koekjes, taartjes en andere lekkernijen gebakken in de vorm van een hart en verkocht voor Stichting Hartekind. Op dit moment is een hartafwijking nog steeds doodsoorzaak nummer 1 bij kinderen onder de 15 jaar. Stichting Hartekind is de enige stichting in Nederland die noodzakelijk wetenschappelijk onderzoek financiert naar hartafwijkingen bij kinderen. Daarom vragen wij alle kinderen in Nederland om in actie te komen en een verschil te maken voor de 25.000 hartekinderen.

Met deze bakkersactie snijdt het mes bij het Horizon College aan drie kanten; de bakkersstudenten leren mooie producten te maken, de anderstalige studenten leren Nederlands en producten te verkopen en de opbrengst gaat naar een goed doel.