Warm welkom voor Sint bij basisschool De Hasselbraam

Nieuws
Ondanks pech onderweg was Sinterklaas tóch op tijd bij de kinderen van De Hasselbraam.
Ondanks pech onderweg was Sinterklaas tóch op tijd bij de kinderen van De Hasselbraam. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOIWAARD - Sinterklaas bracht, samen met twee strooipieten, maandagochtend 4 december een bezoek bij basisschool De Hasselbraam in Heerhugowaard. De kinderen waren ontzettend blij om de goedheiligman te zien en gaven hem een warm welkom door uit volle borst allerlei sinterklaasliedjes te zingen. Ook het Hasselbraam-sinterklaaslied werd speciaal voor hem gezongen. 

Een warm welkom had Sint wel nodig. Hij had een lange reis moeten maken om de school te bereiken. Maandagochtend was hij al heel vroeg vertrokken met zijn wagen met twee pony’s, Ozolief en Ozoschattig. Maar door een pepernoot in een van de hoeven van Ozolief kon Sint niet verder. Een aardige mevrouw zag Sint en zijn Pieten staan en riep ‘Sint, waar moet u naartoe? Ik breng jullie wel’. Hierdoor kon Sint in de Range Rover van de aardige mevrouw zijn weg vervolgen naar basisschool De Hasselbraam. Ook alle zakken met cadeaus voor de kinderen konden mee.

De Sint en zijn Pieten zijn elke klas langsgegaan en Sint heeft alle kinderen weer kunnen spreken. Mede hierdoor werd het op De Hasselbraam een heel groot feest.